Barion Pixel Ne magában edd a cukkinifasírtot! Töltsd paradicsomba! – Coloré

Ne magában edd a cukkinifasírtot! Töltsd paradicsomba!

2022. 01. 26.

A cukkinifasírt önmagában is különlegesség, hiszen kiváló, ha szeretnénk tartani pár húsmentes napot. Emellett több vitaminnal is elláthatjuk a szervezetünket, így a B6-, K- és C-vitaminban gazdag zöldség fogyasztása nemcsak a téli időszakban javasolt.

Hozzávalók:

  • 8 nagyobb paradicsom
  • bors
  • 3 közepes cukkini
  • 2 szikkadt zsemle
  • egy kevés tej vagy víz
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • egy csokor petrezselyem
  • zsemlemorzsa
  • 1 dl olívaolaj
  • vaj

Elkészítés:

A zsemléket tejbe vagy vízbe áztatom.

A paradicsomokat alaposan megmosom, félbevágom és az így kapott feleknek levágok az alsó részéből, éppen csak annyit, hogy megálljanak. A belsejüket egy evőkanál segítségével óvatosan kikanalazom, majd finoman sózom, borsozom őket, és végül egy kivajazott tepsibe sorakoztatom a paradicsomokat.

A Mesterszakács ajánlása szerint a sütőt 190 fokra kapcsolom, majd nekilátok a tölteléknek! Ehhez a cukkiniket megmosom, végüket levágom, és egy nagylyukú reszelőn keresztül tálba reszelem őket. Hozzájuk adom az eközben átnedvesedett, kicsavart zsemléket, a tojásokat, majd sózom, borsozom és zúzott fokhagymával ízesítem. Belekerülhet az apróra vágott petrezselyem is, ezután összekeverem és annyi zsemlemorzsát teszek hozzá, amitől könnyen keverhető lesz.

Az előkészített paradicsomokban egyenlően elosztom a cukkinis keveréket, meglocsolom az olívaolajjal és pirosra sütöm.

Melegen ajánljuk, ugyanis ez az étel tényleg frissen az igazi!

Tipp:

A tetejét sütés előtt bátran szórjuk meg egy kis reszelt sajttal, így toljuk be a sütőbe!

Cukkinivel töltött paradicsom
Sajttal a tetején még finomabb! / Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix