Ha maradt mézeskalács, semmiképp ne dobd ki; megmutatjuk, hogyan használd!
Hozzávalók:
Egy tartalmas pohárhoz:
- fél csésze lefőtt kávé
- 2 nagyobb mézeskalács
- 200 ml tejföl
- 2 teáskanál porcukor
- egy kevés fahéj
- 1 evőkanál narancslikőr (elhagyható)
- a tetejére díszítésnek pisztácia és csokoládé
Elkészítés:
Először is lefőzök kávét, majd hagyom kihűlni. (Instant kávéval is tökéletesen működik). Ha kihűlt, fogok két tetszőleges, nagyobb méretű mézeskalácsot, belemártogatom az egyiket, és egy pohár aljába tördelem.
Erre mehet a krém: a tejfölben elkeverem a porcukrot, fahéjjal és narancslikőrrel ízesítem, és rákenem a mézeskalács-ágyra. Két rétegben izgalmasabb, úgyhogy csak a krém felét teszem rá!
Jöhet rá egy másik, kávéba mártott, összetördelt sütemény, és ismét a krém. Fél órára hűtőbe teszem, és igény szerint díszítem.
Tipp:
Ebből a mennyiségből egy nagy pohárnyi lesz, de ha nagyban szeretnénk játszani, akkor sajttortát is készíthetünk mézeskalács-alapból, hasonló ízesítésekkel, de természetesen ebben az esetben elhagyhatatlan a mascarpone.
Nyitókép forrása: Karsa Tímea