Ez az isteni kókuszlikőr akkor az igazi, ha legalább egy-két hetet áll a hűtőben.
Hozzávalók:
- 7,5 dl tej
- 5 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg cukor
- 1 zacskó bourbon vaníliás cukor
- 1dl fehér rum
Elkészítés:
Elsőként felteszem melegedni a tejet. Ha felmelegedett, beleöntöm a kókuszreszeléket és egy órán keresztül kevergetem. (Amennyiben van olyan lábasom, amiben nem ég le a tej, fedő alatt, néha ránézve főzöm, így kevesebb vizet fog elpárologni és több likőröm lesz). Ha szerencsém van, akkor 40 perc után már megfő a kókusz, és a tej kellemesen átveszi az ízét. Ebben az esetben elzárom, elkeverem benne a cukrokat, és hagyom, hogy teljesen kihűljön.
Ha kihűlt, akkor átszűröm, és a fennmaradt kókuszreszelékből addig nyomogatom a ,,főzetet” amíg teljesen ki nem szárad.
Ha megvagyok, hozzáöntöm a rumot, elkeverem, üvegbe öntöm, és egy-két hétig hagyom érni.
Tipp:
Óhatatlanul marad egy kis ,,törmelék” a kókuszlikőrben, ami az üveg tetejéhez fog vándorolni, lezárva a likőr útját a pohár elől. Ilyen esetben bátran eszközöljünk ,,dugulás-elhárítást” egy fakanállal, és már fogyaszthatjuk is!
Nyitókép forrása: Karsa Tímea