Barion Pixel Kókuszlikőr karácsonyra! (Videóval) – Coloré

Kókuszlikőr karácsonyra! (Videóval)

2021. 12. 06.

Ez az isteni kókuszlikőr akkor az igazi, ha legalább egy-két hetet áll a hűtőben.

Hozzávalók:

  • 7,5 dl tej
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg cukor
  • 1 zacskó bourbon vaníliás cukor
  • 1dl fehér rum

Elkészítés:

Elsőként felteszem melegedni a tejet. Ha felmelegedett, beleöntöm a kókuszreszeléket és egy órán keresztül kevergetem. (Amennyiben van olyan lábasom, amiben nem ég le a tej, fedő alatt, néha ránézve főzöm, így kevesebb vizet fog elpárologni és több likőröm lesz). Ha szerencsém van, akkor 40 perc után már megfő a kókusz, és a tej kellemesen átveszi az ízét. Ebben az esetben elzárom, elkeverem benne a cukrokat, és hagyom, hogy teljesen kihűljön.

Ha kihűlt, akkor átszűröm, és a fennmaradt kókuszreszelékből addig nyomogatom a ,,főzetet” amíg teljesen ki nem szárad.

Ha megvagyok, hozzáöntöm a rumot, elkeverem, üvegbe öntöm, és egy-két hétig hagyom érni.

Tipp:

Óhatatlanul marad egy kis ,,törmelék” a kókuszlikőrben, ami az üveg tetejéhez fog vándorolni, lezárva a likőr útját a pohár elől. Ilyen esetben bátran eszközöljünk ,,dugulás-elhárítást” egy fakanállal, és már fogyaszthatjuk is!

Nyitókép forrása: Karsa Tímea