A gyümölcsleves a nyár egyik alaplevese: a hideg gyümölcsök egy krémes levesben felérnek egy frissítő fagylalttal. Ez a verzió minden ízében gyümölcsös!
A gyümölcsleves készülhet egy-egy gyümölcsfajtából és vegyesen is. Jellemzően a cseresznye, a meggy és a barack a népszerűek, de isteni levest lehet készíteni eperből és málnából is. Ebben a verzióban többek közt a bogyós gyümölcsök képviselői is felvonulnak, amit narancs és egyéb finomságok levével teszünk igazán feledhetetlenné!
Hozzávalók:
- 10-10 dkg málna, piros-és feketeribiszke, szeder, őszibarack, szőlő, körte és alma
- 3 dl 100%-os narancslé
- 6 dl egyéb gyümölcslé (alma, barack, ribiszke)
- 3 dl zsíros tejszín
Így készül a görög gyümölcsleves
A gyümölcsöket megmosom és megtisztítom: a fürtösökről leszedem a bogyókat, a szárakat eltávolítom, ha kell, hámozok, és kiemelem a magokat. A nagyobb darabokat nagyjából a málnával egyező nagyságúra vágom.
A gyümölcsök felét összeturmixolom a kétféle gyümölcslével és a tejszínnel. Az elegyet sűrű szövésű szűrön öntöm át, majd a kapott lébe öntöm a megtartott gyümölcsöket. Letakarom és egy napra hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.
A Mesterszakácstól a tálalásra is kapunk tippet: a tetejére fújjunk egy kis tejszínhabot, amit citromfűbóbitával vagy mentalevéllel díszíthetünk, de jól megy hozzá a pirított mandulaforgács is.
Szereted a gyümölcsből készült leveseket?
Ugyan ezt a narancslevest a karácsonyi időszakra ajánlottuk, nyáron is megállja a helyét, hiszen hűtve is fogyasztható, és még levesbetét is tartozik hozzá, méghozzá tojáshab formájában!