Sokan ódzkodnak a halkészítéstől, pedig egyáltalán nem bonyolult, és rendkívül finom, egészséges vacsora készülhet belőle! Ma egy grillezett pisztrángot ajánlunk az asztalra!
Kezdődik a grillszezon, de ha rossz is az idő, ezt a grillezett pisztrángot akár a sütőben is elkészíthetjük. Sült zöldségeket is tálalhatunk mellé, vagy krokettet, tán krumplipürét: amit szeretünk!
Hozzávalók:
- 4 egész pisztráng
- só
- frissen őrölt bors
- 3 evőkanál majonéz
- 3 kisebb citrom
- 1 csokor petrezselyem
Így készül ez a csodás grillezett pisztráng:
Elsőként megmosom a halat, és felitatom róla a nedvességet. A két oldalán finoman metszek párat, hogy a felesleges gőz távozhasson belőle. Jó alaposan besózom, ízlés szerint borsozom.
A citromok héját lereszelem, a levét kifacsarom, majd összekeverem őket a majonézzel, és az aprított petrezselyemmel. A pisztrángokat kívül és belül is bekenem vele. Lefóliázva hűtőbe rakom egy órára, majd 180 fokra előmelegített sütőben fekvő grillrácsra teszem őket. Nagyjából 20-25 perc megsütöm, és melegen tálalom.
Adhatunk hozzá salátát vagy zöldségköretet, de a Mesterszakács fokhagymával ízesített héjában főtt krumplit javasol, ami kiváló kiegészítés a grillezett pisztránghoz.
Szereted a halféléket?
Ez az olaszos garnélás spagetti biztosan elnyeri a tetszésedet, ugyanis amellett, hogy garnélában gazdag, egy az egyben olyan, mintha egy olasz étteremben fogyasztanád!