Barion Pixel Ez a mennyei narancstorta legyen a hétvége fénypontja! – Coloré

Ez a mennyei narancstorta legyen a hétvége fénypontja!

2022. 03. 04.

A torták elkészítése általában fáradságos munka, de az esetek többségében minden, a készítésével töltött perc megéri. Nincs ez máshogy a narancstorta esetében sem: finom piskóta, isteni narancskrém és szép díszítés. Akár hétvégi programnak is kiváló, ha együtt készíti a család!

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás (külön a fehérje és a sárgája)
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 narancs
  • 4 evőkanál forró víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg finomliszt

A krémhez:

  • 2 narancs
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • 5 dl tej
  • 20 dkg vaj vagy sütőmargarin

Továbbá:

  • 10 dkg kekszmorzsa az oldalára
  • 2 dl habtejszín díszítésnek
  • vaj és finomliszt a tortaforma kikenéséhez

Így készül a mennyei narancstorta:

A tésztához a tojások sárgáját fehéredésig keverem a cukor kétharmadával. Ez nagyjából 3-4 perc. A narancs reszelt héját, a kifacsart levét és a vizet is hozzáadom, majd hozzákeverem a sütőporral összeforgatott lisztet is.

A tojásfehérjét kemény habbá verem, és amikor már kezd összeállni, hozzáadom a maradék cukrot és ezzel verem tovább. Óvatosan, úgy, hogy hogy ne törjem össze, az eddigiekhez keverem. Egy 23 centiméteres tortaformát kikenek vajjal, és belisztezem, majd beleöntöm a tésztát, és 175 fokra előmelegített sütőben sütöm 35 percig (hőlégkeveréses berendezés esetén elég 160 fokra tenni – javasolja a Keveremkavarom).

Míg sül a tészta, nekilátok a krémnek! Ehhez a narancsok héját lereszelem, levüket kifacsarom. Egy lábasba öntöm ezeket, hozzáteszem a cukrot, a főzhető pudingport, a tojásokat és a tejet, és néhány perc alatt sűrűre főzöm. Ha langyosra hűl, a szobahőmérsékletű vajat magában habosra keverem, és kanalanként beledolgozom a narancskrémet.

Ha a megsült tészta kihűlt, három egyenlő részre vágom. Az alsó lapot megkenem krémmel, majd a második lapot és a tetejét is úgy, hogy egyenletes legyen a krém, de a torta oldalára is jusson belőle! Hűtőbe teszem, hogy dermedjen, majd kiveszem, és kekszmorzsával díszítem az oldalát, tálaláskor a tetejét pedig tejszínhabbal és narancsdarabokkal.

Narancstorta: nemcsak a szemnek szép!
Narancstorta: nemcsak a szemnek szép! / Kép forrás: Shutterstock / Puzzlepix