Barion Pixel Az örök klasszikus: a kókuszos keksztekercs – Coloré

Az örök klasszikus: a kókuszos keksztekercs

2022. 03. 23.

A kókuszos keksztekercs igazi klasszikus, ha desszertről van szó, ugyanis nemcsak finom, elkészítése is rendkívül egyszerű!

Hozzávalók:

A kakaós tésztához:

  • 20 dkg darált háztartási keksz
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • 0,5 dl rum
  • 0,5 dl erős kávé
  • 0,5 dl víz vagy tej

A kókuszos krémhez:

  • 8 dkg puha vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 8 dkg kókuszreszelék

A forgatáshoz:

  • 5-6 dkg kókuszreszelék

Így készül a kókuszos keksztekercs:

Elsőként a tésztát készítem el: ehhez a darált kekszet összekeverem a kakaóporral, a porcukorral, a rummal, a kávéval és a vízzel. Ha teljesen összeállt félreteszem, és nekiállok a krémnek! (Ha nem rögtön készíti az ember a krémet, érdemes letakarni a tésztának valót, különben ki fog száradni).

A vajat először magában keverem ki, majd a porcukorral együtt habosra verem. Ezután mehet bele a kókuszreszelék is!

Egy nagyobb darab sütőpapírt vágok, amire nedves tenyérrel rányomkodom a kekszmasszát úgy, hogy nagyjából téglalap alakú legyen. (A Mesterszakács javaslata alapján sütőpapír híján akár nedves konyharuhát is használhatunk). Igény szerint még egy réteg sütőpapírt teszek rá, és sodrófával nyújtom ki.

Rákenem a kókuszos krémet, és a sütőpapír segítségével szorosan feltekerem. A rudat végül meghempergetem a kókuszreszelékben, és egy órára hűtőszekrénybe teszem, hogy összeérjen.

Letakarva sokáig eláll!

Kókuszos keksztekercs
A töltelékből akár többet is készíthetünk, ha krémesebben szeretjük a kókuszos keksztekercset! / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix