A koktélok bár általában nem otthon fogyasztott finomságok, elkészítésük korántsem lehetetlen!
Batanga
A Batanga az 1960-as években készült el először egy mexikói étteremtulajdonos kezei alatt. Egy vendégéről – Batangáról – nevezte el a koktélt, ami a spanyol szlengben köpcös megjelenésre utal.
Hozzávalók:
- 15 milliliter limelé
- 45 milliliter tequila
- 120 milliliter kóla
- lime- vagy citromkarika a díszítéshez
- só (a pohár peremére)
Elkészítés:
Egy pohár száját finoman benedvesítek, majd sóban forgatok meg, így adva egy finom réteget neki. A pohárba jeget teszek, majd a koktél hozzávalóit összekeverem, és a pohárba öntöm. Tetszés szerint díszíthetó lime-mal vagy akár mentával is. Kiváló ízeket mutat fel a pohár szélén pihenő sóval.
Forrás: Food and Wine.