A jegeskávé kettő az egyben jelenség, hiszen amellett, hogy hűsít, ugyanúgy felébreszt, mint forrón gőzölgő társa.
Jegeskávé az ősz ízeivel
Ha nyáron sem bírunk magunkkal, és várjuk az őszi hűvöst a klasszikus, őszi ízekkel együtt, akkor jeges változatban is elkészíthetjük a pumpkin spice lattét!
Hozzávalók:
- 1 adag eszpresszó
- 240 ml tej
- 1 evőkanál sütőtökpüré
- 1 teáskanál méz
- fél teáskanál vanília-kivonat
- fél kávéskanál vegyes őrölt fűszerkeverék: fahéj, szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió
- egy csipet só
- jég
Elkészítés:
A tejet összekeverem a kávéval, a sütőtökpürével, a mézzel, a vaníliával, a fűszerekkel és a sóval. A legjobb, ha turmixgépbe tesszük a hozzávalókat, hiszen így lesz igazán krémes a végeredmény. Egy magasabb pohárba jeget teszek, ráöntöm a sütőtökös kávét, és rögtön fogyasztom. A tejszínhab, és ennek a tetejére egy kis fűszerkeverék csak fokozza az élvezeteket!
Források: ITT, ITT, ITT, ITT és ITT.