A jegeskávé kettő az egyben jelenség, hiszen amellett, hogy hűsít, ugyanúgy felébreszt, mint forrón gőzölgő társa.
Jeges latte
Az egyik legnépszerűbb kávéfajta, hiszen könnyed és finom.
Hozzávalók:
- 60 ml kávé
- 2 teáskanál cukor (vagy méz)
- jég
- 100 ml tej
Elkészítés:
Elsőként összekeverem a kávét a cukorral, egészen addig, míg utóbbi fel nem oldódik. Egy poharat tetszőleges mennyiségű jéggel töltök meg, és belekeverem az édesített kávét. Mehet hozzá a tej, és addig keverem, míg össze nem állnak a színek.

Jeges karamellkávé
Karamell, kávé és jég. Mi rossz történhet?
Hozzávalók:
- 125 ml tej
- 1 evőkanál vaníliaszirup
- 25 ml kávé
- egy marék jég
- tejszín
- 1 evőkanál karamellszósz
Elkészítés:
Egy magas poharat megtöltök jéggel, majd beleöntöm a tejet és a vaníliaszirupot. Jól összekeverem, hozzáadom a kávét, a tejszínt és végül a karamellszószt.