Barion Pixel 5 isteni étel, ha újraélnéd a mediterrán nyári ízeket – Oldal 5 – Coloré

5 isteni étel, ha újraélnéd a mediterrán nyári ízeket

2024. 08. 27.

A nyaralás végével sem kell lemondani a mediterrán örömökről, különös tekintettel arra, hogy otthon is elkészíthetjük azokat az isteni ételeket, amiket külföldön ettünk.

Cannoli

Cannoli – vagy cannolo, merthogy a cannoli többesszámban értendő – az egyik leghíresebb szicíliai desszert. A ropogós, sült tésztacső magában foglalja az édes, ricottás krémet, a végéről pedig nem spórolják ki a pisztáciát!

Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál ecet
  • 50 ml fehérbor
  • olaj a sütéshez

Töltelék:

  • 500 g ricotta
  • 150 g porcukor
  • 100 g csokoládéforgács
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • narancshéj vagy kandírozott gyümölcs (opcionális)
  • tördelt pisztácia

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitálom, majd a vajat, a tojást, a sót, az ecetet és a bort tésztává gyúrom. Letakarva egy órát pihentetem a hűtőben, majd lisztezett felületen vékonyra nyújtom, és tíz centiméter átmérőjű köröket szaggatok belőle. Hengerbe csavarom őket, mint egy gurigát, és forró olajban aranybarnára sütöm őket. Míg hűlnek, összeállítom a krémet! Ehhez a ricottát összekeverem a porcukorral, a vaníliával és a csokoládéforgáccsal. E pontnál mehetnek bele a kandírozott gyümölcsök is. Habzsákba töltöm a krémet, és megtöltöm a kihűlt cannolikat úgy, hogy bőven jusson a végükre is, amiket pisztáciában hempergetek meg.

A canolli egy klasszikus mediterrán, szicíliai desszert / Kép forrása: Walmor Santos / Getty Images
A canolli egy klasszikus mediterrán, szicíliai desszert / Kép forrása: Walmor Santos / Getty Images
Nyitókép forrása: Getty Images