Barion Pixel 5 isteni étel, ha újraélnéd a mediterrán nyári ízeket – Oldal 4 – Coloré

5 isteni étel, ha újraélnéd a mediterrán nyári ízeket

2024. 08. 27.

A nyaralás végével sem kell lemondani a mediterrán örömökről, különös tekintettel arra, hogy otthon is elkészíthetjük azokat az isteni ételeket, amiket külföldön ettünk.

Tarhonyás csirke

Ez a tarhonyás csirke ugyan hordozza a magyar jegyeket, ízében mediterrán vidéken érezhetjük magunkat. A tarhonyás csirke ráadásul senkinek nem újdonság: már az iskolai menzán találkozhattunk vele, és a hétköznapokban is egy hamar összedobható, laktató és ízletes ételt nyerünk általa. S hogy mitől lesz mediterrán? A fűszerektől és egy titkos hozzávalótól!

Hozzávalók:

  • kevés zsiradék
  • fél kiló apró tarhonya
  • fél kiló csirkehús
  • egy közepes vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 3 közepes krumpli
  • bors
  • 2 kiskanál mediterrán fűszerkeverék
  • 2 evőkanál fekete olívabogyó
  • pirospaprika
  • 2 liter víz

Így készül a mediterrán tarhonyás csirke:

Elsőként a húst megtisztítom és felkockázom. Combot és mellet is használhatunk, előbbit természetesen csont nélkül. Egy nagyobb lábasba kevés zsiradékot teszek – olajat vagy zsírt – majd rádobom a csirkehúst. Ha fehéredik, hozzáöntöm a tarhonyát, amit szintén pirítok pár percig, majd mehet rá a krumpli is! Hozzáadom az apróra vágott paprikát és paradicsomot is, továbbá a karikákra vágott olívabogyót. Ezután jöhet a fűszerezés: a mediterrán fűszerkeverékkel, a pirospaprikával, a sóval és a borssal ízesítem, majd felöntöm vízzel.

Puhára főzöm a csirkehúst, és ha ez megvan, lefedve hagyom állni, hogy a gőz teljesen megpuhítsa a tarhonyát. Nagyjából egy-másfél óra alatt a tészta teljesen magába szívja a szaftot, és lehet tálalni!

A tarhonyás csirke mediterrán változata a fűszerezésben rejlik
A tarhonyás csirke mediterrán változata a fűszerezésben rejlik / Kép forrása: Keveremkavarom