Barion Pixel 5 isteni étel, ha újraélnéd a mediterrán nyári ízeket – Oldal 3 – Coloré

5 isteni étel, ha újraélnéd a mediterrán nyári ízeket

2024. 08. 27.

A nyaralás végével sem kell lemondani a mediterrán örömökről, különös tekintettel arra, hogy otthon is elkészíthetjük azokat az isteni ételeket, amiket külföldön ettünk.

Kagylósaláta

Itt is vannak a tenger gyümölcsei, hiszen ettől lesz valami mediterrán, arról nem is beszélve, hogy rendkívül egészséges finomság! Lényegében nem tartalmaz zsírt és szénhidrátot, így az egyik legdiétásabb étkek egyike. Szabályozza a vércukorszintet, és fehérjében is bővelkedik!

Hozzávalók:

  • 30 dkg kagylótészta
  • 2 nagyobb kelkáposztalevél
  • 3 keményebb paradicsom
  • egy kis csokor újhagyma
  • 30 dkg konzerv kagyló
  • 8 evőkanál majonéz
  • 1 dl főzőtejszín
  • 4 evőkanál Ezersziget-salátaöntet-por

Elkészítés:

Elsőként a kagylótésztát készítem el: forró, sós vízbe dobom, és ha megfőtt leszűröm, majd félreteszem, hogy kihűljön.

A kelkáposzta leveleit enyhén sós vízben két percig főzöm, lecsepegtetem, és vékony csíkokra vágom. A megmosott paradicsomokat pár helyen finoman bevágom, éppen annyira, hogy a héján ejtsek csak metszést. Leforrázom, hagyom pár percig állni, kiveszem a vízből, lehúzom a héjukat, és közepes méretű kockákra vágom a zöldséget. Az újhagymát megtisztítom, és vékonyan felkarikázom. Már csak a konzerv kagyló maradt, amiről leöntöm a folyadékot.

A majonézt összekeverem a tejszínnel és a salátaöntet-porral. Egy kupica konyakkal is ízesítsük a dresszinget, ugyanis ez rendkívül jól harmonizál a kagylóval!

Mire ezzel elkészültem, nincs más dolgom, mint beleforgatni a mártásba a zöldségeket, a kagylót és a tésztát.

Önmagában is finom, de akár pirítóssal is fogyasztható!

A kagylósalátát egy kis konyakkal is feldobhatjuk!

Konzervből is készíthető, de friss kagylóból az igazi! / Kép forrása: marmo81 / Getty Images
Konzervből is készíthető, de friss kagylóból az igazi! / Kép forrása: marmo81 / Getty Images