A nyaralás végével sem kell lemondani a mediterrán örömökről, különös tekintettel arra, hogy otthon is elkészíthetjük azokat az isteni ételeket, amiket külföldön ettünk.
Kagylósaláta
Itt is vannak a tenger gyümölcsei, hiszen ettől lesz valami mediterrán, arról nem is beszélve, hogy rendkívül egészséges finomság! Lényegében nem tartalmaz zsírt és szénhidrátot, így az egyik legdiétásabb étkek egyike. Szabályozza a vércukorszintet, és fehérjében is bővelkedik!
Hozzávalók:
- 30 dkg kagylótészta
- só
- 2 nagyobb kelkáposztalevél
- 3 keményebb paradicsom
- egy kis csokor újhagyma
- 30 dkg konzerv kagyló
- 8 evőkanál majonéz
- 1 dl főzőtejszín
- 4 evőkanál Ezersziget-salátaöntet-por
Elkészítés:
Elsőként a kagylótésztát készítem el: forró, sós vízbe dobom, és ha megfőtt leszűröm, majd félreteszem, hogy kihűljön.
A kelkáposzta leveleit enyhén sós vízben két percig főzöm, lecsepegtetem, és vékony csíkokra vágom. A megmosott paradicsomokat pár helyen finoman bevágom, éppen annyira, hogy a héján ejtsek csak metszést. Leforrázom, hagyom pár percig állni, kiveszem a vízből, lehúzom a héjukat, és közepes méretű kockákra vágom a zöldséget. Az újhagymát megtisztítom, és vékonyan felkarikázom. Már csak a konzerv kagyló maradt, amiről leöntöm a folyadékot.
A majonézt összekeverem a tejszínnel és a salátaöntet-porral. Egy kupica konyakkal is ízesítsük a dresszinget, ugyanis ez rendkívül jól harmonizál a kagylóval!
Mire ezzel elkészültem, nincs más dolgom, mint beleforgatni a mártásba a zöldségeket, a kagylót és a tésztát.
Önmagában is finom, de akár pirítóssal is fogyasztható!
A kagylósalátát egy kis konyakkal is feldobhatjuk!