A nyaralás végével sem kell lemondani a mediterrán örömökről, különös tekintettel arra, hogy otthon is elkészíthetjük azokat az isteni ételeket, amiket külföldön ettünk.
Saláta görög módra
Az egészséges és frissítő zöldségek remek módja a görög saláta, amely vitaminokban, ásványi anyagokban, rostanyagban is bővelkedik, de az ízlelőbimbókat is kényezteti.
Hozzávalók:
- 3 paradicsom
- 1 kígyóuborka
- 1 lilahagyma
- 200 g feta sajt
- 100 g olajbogyó
- 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál oregánó
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítom, felkockázom, és egy tálba szórom. Mehet hozzá a kisebb kockákra vágott feta sajt, majd óvatosan összekeverem a hozzávalókat. Egy kisebb tálban összekeverem az olívaolajat, a citromlevet, a sót, a borsot és az oregánót, és leöntöm vele a salátámat. Azonnal fogyasztható, de a legjobb, ha néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.