Barion Pixel 4 mennyei étel a paradicsomból – Ízletes finomságok a lecsón túl – Oldal 3 – Coloré

4 mennyei étel a paradicsomból – Ízletes finomságok a lecsón túl

2024. 07. 28.

A paradicsom – legyen az piros, sárga, gömb vagy ovális – rendkívül finom, és szinte minden fogásban remekel!

Cukkinifasírt paradicsomban

A paradicsom fizikai valójában is megjelenik ebben az ételben!

Cukkinivel töltött paradicsom
Sajttal a tetején még finomabb!/Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepx

Hozzávalók:

  • 8 nagyobb paradicsom
  • bors
  • 3 közepes cukkini
  • 2 szikkadt zsemle
  • egy kevés tej vagy víz
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • egy csokor petrezselyem
  • zsemlemorzsa
  • 1 dl olívaolaj
  • vaj

Elkészítés:

A zsemléket tejbe vagy vízbe áztatom.

A paradicsomokat alaposan megmosom, félbevágom és az így kapott feleknek levágok az alsó részéből, éppen csak annyit, hogy megálljanak. A belsejüket egy evőkanál segítségével óvatosan kikanalazom, majd finoman sózom, borsozom őket, és végül egy kivajazott tepsibe sorakoztatom a paradicsomokat.

Mesterszakács ajánlása szerint a sütőt 190 fokra kapcsolom, majd nekilátok a tölteléknek! Ehhez a cukkiniket megmosom, végüket levágom, és egy nagylyukú reszelőn keresztül tálba reszelem őket. Hozzájuk adom az eközben átnedvesedett, kicsavart zsemléket, a tojásokat, majd sózom, borsozom és zúzott fokhagymával ízesítem. Belekerülhet az apróra vágott petrezselyem is, ezután összekeverem és annyi zsemlemorzsát teszek hozzá, amitől könnyen keverhető lesz.

Az előkészített paradicsomokban egyenlően elosztom a cukkinis keveréket, meglocsolom az olívaolajjal és pirosra sütöm.

Melegen ajánljuk, ugyanis ez az étel tényleg frissen az igazi!