A hideg vacsora életmentő lehet, különösen a forró nyárban!
Lazacos bagel
A bagel igazán különleges találmány, hiszen íze édeskés, mégsem hamburgerzsemle, de a hagyományos zsemléhez képest mégis más. Erről nemcsak a lyuk tesz a közepén, ám ettől is egy nem mindennapi péksütemény benyomását kelti! Ha nincs sok időnk a vacsorára, akkor is isteni lakomát tudunk csapni vele!
Hozzávalók:
- egy csomag füstölt lazac
- 2 bagel
- 1 avokádó
- egy kisebb lilahagyma
- egy marék spenótlevél
- vaj- vagy sajtkrém
Elkészítés:
A bageleket félbevágom, néhány percre forró sütőbe dobom, éppen annyira, hogy ne piruljanak ropogósra, csak felmelegedjenek. (Ha nagy a forróság, ez el is hagyható). Ízlés szerint megkenem őket a vaj- vagy sajtkrémmel, erre mehet a megmosott spenótlevelekből és a vékonyra vágott avokádóból, majd a füstölt lazacból és végül a vékonyra vágott lilahagymából.
Nem is kell más a nyáresti boldogsághoz.