Garnélás spagetti, ahogy az olaszok készítik. A tészta és a rajta lévő tenger gyümölcsei egy finom szósszal kifejezetten olasz ízeket és illatokat hoznak otthonodba!
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 db salottahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db koktélparadicsom
- 20 dkg előfőzött rák
- 150 dkg spagetti
- 1 dl száraz fehérbor
- 6 friss bazsalikomlevél
- só
- bors
- egy csipet chili
- 1 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál mascarpone
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A Mesterszakács tippje szerint mivel a feltétet hamar össze lehet dobni, kezdjük azzal, hogy a tésztához jól megsózott, nagyobb mennyiségű vizet felteszünk a gázra melegedni.
Míg eléri a forráspontot, egy serpenyőben felhevítem az olajat, és rádobom az apróra vágott salottahagymát. Egy percing pirongatom, és amint megcsapja az orromat az aromája, hozzáadom a vékonyra szeletelt fokhagymagerezdeket. Ezt nem sokáig hagyom magában, mert hamar leég, úgyhogy mehet is rá a gerezdekre vágott koktélparadicsom. Egy percig hevítem, és rádobom a rákokat, így is hagyom egy percig.
Eddigre valószínűleg felforrt a víz, úgyhogy beleteszem a spagettit és ügyelek, hogy 8-10 percnél ne főjön tovább, mert csak így lesz al dente, azaz fogkemény, amikor a tészta kívülről meg van főve, de belül látszik a száraz belseje – ahogy az olaszok mondják: ,,a tészta lelke”.
A rákocskákra ráöntöm a bort, majd ízlés szerint adok hozzá a sóból, a borsból, a chiliből és a csíkokra vágott bazsalikomlevelekből.
A mascarponéhoz óvatosan hozzádolgozom a tejszínt, és ha felforrt a szószom, hozzáadom és elkeverem benne. Ha újra felforr, elzárom a lángot, és hozzákeverem a serpenyő tartalmát a kifőtt tésztához.
Tipp:
Isteni ízeket kap, ha tálalás után pár csepp citromlevet vagy jófajta olívaolajat csurgatunk rá!