Barion Pixel Utazz Olaszországba ezzel a garnélás spagettivel! – Coloré

Utazz Olaszországba ezzel a garnélás spagettivel!

2022. 01. 19.

Garnélás spagetti, ahogy az olaszok készítik. A tészta és a rajta lévő tenger gyümölcsei egy finom szósszal kifejezetten olasz ízeket és illatokat hoznak otthonodba!

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db salottahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db koktélparadicsom
  • 20 dkg előfőzött rák
  • 150 dkg spagetti
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 6 friss bazsalikomlevél
  • bors
  • egy csipet chili
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál mascarpone
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítés:

A Mesterszakács tippje szerint mivel a feltétet hamar össze lehet dobni, kezdjük azzal, hogy a tésztához jól megsózott, nagyobb mennyiségű vizet felteszünk a gázra melegedni.

Míg eléri a forráspontot, egy serpenyőben felhevítem az olajat, és rádobom az apróra vágott salottahagymát. Egy percing pirongatom, és amint megcsapja az orromat az aromája, hozzáadom a vékonyra szeletelt fokhagymagerezdeket. Ezt nem sokáig hagyom magában, mert hamar leég, úgyhogy mehet is rá a gerezdekre vágott koktélparadicsom. Egy percig hevítem, és rádobom a rákokat, így is hagyom egy percig.

Eddigre valószínűleg felforrt a víz, úgyhogy beleteszem a spagettit és ügyelek, hogy 8-10 percnél ne főjön tovább, mert csak így lesz al dente, azaz fogkemény, amikor a tészta kívülről meg van főve, de belül látszik a száraz belseje – ahogy az olaszok mondják: ,,a tészta lelke”.

A rákocskákra ráöntöm a bort, majd ízlés szerint adok hozzá a sóból, a borsból, a chiliből és a csíkokra vágott bazsalikomlevelekből.

A mascarponéhoz óvatosan hozzádolgozom a tejszínt, és ha felforrt a szószom, hozzáadom és elkeverem benne. Ha újra felforr, elzárom a lángot, és hozzákeverem a serpenyő tartalmát a kifőtt tésztához.

Tipp:

Isteni ízeket kap, ha tálalás után pár csepp citromlevet vagy jófajta olívaolajat csurgatunk rá!

Garnélás tészta egy olaszos estéhez
Ne idegenkedjünk a tenger gyümölcseitől!/Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix