Barion Pixel Őrült eszköztár a gasztronómia bolondjainak – Coloré

Őrült eszköztár a gasztronómia bolondjainak

2021. 11. 01.

Fontos, hogy a konyhai eszközeink funkciójukat kiszolgálják, ugyanakkor esztétikummal, ötletességgel és poénnal is megajándékozhatnak.

Az őrült kifejezés nem feltétlenül a használhatatlan, kacatnak minősülő eszközre értendő. Attól is lehet őrültnek minősíteni valamit, ha az a kérdés fogalmazódik meg bennünk: miért nem találták már ki korábban?

Olyan termékekkel készültünk, amelyek nemcsak funkciójukban nyújtanak jó teljesítményt, de megjelenésükben is tetszetősök:

Üzeneted vagy ötleted van?

A legjobb ötletek a legváratlanabb pillanatokban születhetnek. Ha ez épp teázás, kávézás időpontjában kap el, rendkívül jól jön egy olyan bögre, amelyre felírhatjuk a gondolatainkat, mielőtt azokat elfelejtenénk. Egyet ne felejtsünk: a lejegyzetelés vagy a megvalósítás előtt ne mosogassuk el.

Egy ceruzával, krétával írható felületű bögre akkor is jó szoláglatot tesz, ha csak üzenni szeretnénk a családtagjainknak, ha elkerülnénk egymást. A jó reggelek nemcsak a feketével indulhatnak, hanem egy kedves, személyre szabott üzenettel is.

Írható oldalú bögre
Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Hegeszd a műanyagot!

Korunk nagy problémája a műanyag hulladék. Ha pedig már használjuk a műanyag csomagolást, akkor hozzuk ki belőle a maximumot! Ebben segít az a kis szerkezet, amely a műanyag zacskó lezárását egy mozdulattal megoldja, a benne lévő élelmiszer tartósságát garantálva. A tűzőgéphez hasonlítható eszköz nem más, mint egy műanyag hegesztő.

Maximális ujjvédelem

A konyhai munka első lépése az alapanyagok előkészítése. Az egyik fő mozzanat az aprítás, szeletelés. Az éles kés azonban veszélyforrás az ujjaink számára. De gondoltak az épségükre, ezért kitalálták azt a kiváló kis eszközt, amely megvéd. A szeletelés ezentúl biztonságos és profikat meghazudtoló módon, gyors vágástechnikával is történhet, ha acél ujjvédőt használunk.

Dizájnelem a tányéron

A legegyszerűbb ételeink is különlegessé tehetőek, ha a szeletelés és a tálalás nem a megszokott. Tetszik a hullámos hasábburgonya? Ezen kívül más zöldség is ölthet hasonló formát: ehhez csak egy hullámos vágófelületű kés szükséges.

Hullámos kés
Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Örvény a bögrében

Kiábrándító az a tea vagy a kávé, amelynek alján leül a fel nem kevert cukor. Az így keserűvé, íztelenné váló italtól még a kedvünk is elmehet. Ezért jó egy olyan bögre, amely kanál nélkül apró örvényt kelt és ami leült, az felkeveredik. Akár minden korty előtt felkavarható az ital, mindez egy gombnyomással.

Örvénylő bögre
Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Távozz tőlem főzővíz!

Az ételeink készítése során a főzővíztől való megszabadulás gőzzel, forró vízzel és az alapanyagok mosogatóba pottyanásával járhat. Akkor nem, ha egy olyan szűrőt használunk, amelyet bárhogy forgatunk, az precízen vízszintes marad. Ez garantálja azt, hogy csak a víz távozzon, minden más pedig marad. A szűrőbe öntött alkotóelemekkel így nem kell harcot vívni.

Csak úgy falja a métereket

Még a rendelt pizza is más dizájnban tüntethető fel, ha azt egy hagyományostól eltérő, kerékpár formájú pizzavágóval szeljük fel.

Bicikli alakú pizzaszeletelő
Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Nemcsak az számít, hogy mit találnak elénk, hanem az is, hogy mindezt hogyan. Az ételek elkészítésénél pedig jól jön a hatékony segítség. Erre további ötleteket itt szerezhetsz: