Miért vagy csupán önmagad árnyképe? A magnéziumhiány választ adhat! (x)

2021. 06. 24.

Ha napról napra egyre csak azt érzed, hogy a legapróbb kis kellemetlenség is a végtelenségig tud frusztrálni, és más szokatlan tüneteid is vannak, elképzelhető, hogy magnéziumhiány áll a háttérben. Segítünk felfedezni a lehetséges okokat és megoldásokat, hogy mielőbb visszatalálj önmagadhoz!

Rettenetesen frusztráló tud lenni, ha időnként ránk tör a fáradtság, pedig abban a hitben vagyunk, hogy sikerült eleget pihenni, ráadásul olyan dolgok is ingerlékennyé, nyugtalanná tesznek minket, amiket eddig jól viseltünk. A semmiből előbukkanó fájdalmas izomgörcsöknek látszólag semmi köze a fáradtsághoz, mégis: ha ezeket a tünetegyütteseket észleljük magunkon, elképzelhető, hogy magnéziumhiányban szenvedünk.

Mm1 1

A magnéziumhiány 4 lehetséges oka

Legtöbbször valamilyen életmódbeli tényező, vagy bizonyos élethelyzetekre adott reakció okozhat zavart a szervezet működésében, melynek következtében testünk felhasználja magnézium-tartalékainkat. Igen gyakori például a nem megfelelő, egyoldalú, vagy hiányos táplálkozás következtében fellépő magnéziumhiány. Ezért fontos, hogy fogyasszunk változatos, magnéziumban gazdag élelmiszereket, például gabonaféléket.

Az állandó rohanás és a krónikus stressz ugyancsak megviselik magnézium-háztartásunkat. Ilyenkor felgyorsul az anyagcserénk, valamint nő az adrenalin szintünk, mindez pedig folyamatosan emészti fel szervezetünk erőforrásait.

A nő életének egyik legkülönlegesebb időszaka a várandósság és a szoptatás. Hogy teljes lényünkkel meg tudjuk élni ezt a csodát, mindenképp oda kell figyelnünk a megfelelő mennyiségű és minőségű magnézium bevitelre, mellyel megelőzhetjük a simaizom görcsöket.

Amennyiben valamilyen betegségből kifolyólag folyamatos vagy időszakos gyógyszeres kezelés alatt állunk, tájékozódjunk ezek magnézium-háztartásra gyakorolt hatásairól. Előfordulhat, hogy bizonyos speciális gyógyszerek növelik szervezetünk magnézium szintjét (káliummegtartó vízhajtók), azonban mások csökkenthetik azt (káliumvesztő vízhajtók, egyes antibiotikumok vagy kemoterápiás gyógyszerek).

Mm2

Megoldás: a magnéziumpótlás

A tartósan fennálló stressz magnézium hiányhoz vezethet, ráadásul nem megfelelő magnézium szint esetén többek között csökkenhet a stressztűrő képesség is. Az erőteljes fizikai és szellemi igénybevétel esetén is érdemes támogatni szervezetünket napi egy Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtablettával, hiszen ennek az alapvető ásványi anyagnak hiány esetén fontos befolyása van közérzetünkre, idegrendszerünkre és ezáltal az életünkre; a B6 vitamin pedig a gyorsabb és hatékonyabb felszívódást segíti.

Így, jó eséllyel, újra visszatalálhatunk szeretett önmagunkhoz.

Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtabletta vény nélkül kapható gyógyszer

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Támogatott tartalom.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!