Maradt mézeskalács? Pohárkrémbe vele!

Ha maradt mézeskalács, semmiképp ne dobd ki; megmutatjuk, hogyan használd!

Hozzávalók:

Egy tartalmas pohárhoz:

  • fél csésze lefőtt kávé
  • 2 nagyobb mézeskalács
  • 200 ml tejföl
  • 2 teáskanál porcukor
  • egy kevés fahéj
  • 1 evőkanál narancslikőr (elhagyható)
  • a tetejére díszítésnek pisztácia és csokoládé

Elkészítés:

Először is lefőzök kávét, majd hagyom kihűlni. (Instant kávéval is tökéletesen működik). Ha kihűlt, fogok két tetszőleges, nagyobb méretű mézeskalácsot, belemártogatom az egyiket, és egy pohár aljába tördelem.

Erre mehet a krém: a tejfölben elkeverem a porcukrot, fahéjjal és narancslikőrrel ízesítem, és rákenem a mézeskalács-ágyra. Két rétegben izgalmasabb, úgyhogy csak a krém felét teszem rá!

Jöhet rá egy másik, kávéba mártott, összetördelt sütemény, és ismét a krém. Fél órára hűtőbe teszem, és igény szerint díszítem.

Tipp:

Ebből a mennyiségből egy nagy pohárnyi lesz, de ha nagyban szeretnénk játszani, akkor sajttortát is készíthetünk mézeskalács-alapból, hasonló ízesítésekkel, de természetesen ebben az esetben elhagyhatatlan a mascarpone.

Nyitókép forrása: Karsa Tímea

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

A sikeres nők hét szokása