Idézd vissza a nyár ízeit: meggyes beledobálós

Ugyan még süt a nap, ereje egyre enyhül, és ahogy jön az ősz, úgy hagynak űrt maguk után a friss nyári gyümölcsök. Ebben a meggyes süteményben az a jó, hogy – amellett, hogy isteni finom – fagyasztott meggyre van hozzá szükség, úgyhogy ha már nincs hely a gyümölcstől fagyasztóban, ideális választás, ha helyet akarsz csinálni. Elkészítése nem tart tovább 50 percnél, amiből fél óra a süléssel telik.

Hozzávalók:

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 175 gramm joghurt
  • 100 ml olaj
  • 4 tojás
  • 60 dkg mélyhűtött meggy

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra melegítem. (Sok recept kezdődik így teljesen feleslegesen, de ez a tészta olyan hamar megvan, hogy tényleg nem érdemes későbbre hagyni a sütő bekapcsolását.)

Elsőként összekeverem a lisztet, a porcukrot és a sütőport, majd hozzáöntöm a joghurtot, az olajat és a tojást, ezután pedig alaposan összekeverem.

Egy nagyobb tepsit alaposan kikenek vajjal, kilisztezem, és beleöntöm a tésztát úgy, hogy egyenletesen elterüljön.

A meggyet kiveszem a mélyhűtőből és lisztben alaposan megforgatom, majd így, lisztesen dobálom bele a tésztába.

A sütőbe csúsztatom a tepsit és 30 percig sütöm. Ez idő elteltével villával ellenőrzöm, megsült-e: ha nem marad a villán a tisztából elkészült a sütemény.

Tipp:

Ha épp nincs meggy, cseresznyéből is készíthető, és ugyan így is nagyon finom, elvész az a pikáns íz, amit a meggytől kap a sütemény.

Nyitókép forrása: Karsa Tímea

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Ami nincs az nem fájhat? Dehogynem. Tudj meg többet a babák fogzásáról!