Barion Pixel Ismét itt a Gourmet Fesztivál, ahol az inspiráló nők jelentik a habot a tortán! – Coloré

Ismét itt a Gourmet Fesztivál, ahol az inspiráló nők jelentik a habot a tortán!

2024. 05. 08.

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal – a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig – sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, mindhármuk szakmai útja és sikere inspiráló és példaértékű.

A Gourmet Fesztivál nagykövetei önmagukban is Inspiráló nők
A Gourmet Fesztivál nagykövetei önmagukban is Inspiráló nők

Inspiráló nők a Gourmet Fesztiválon

A nagyköveteink mellett természetesen igyekeznek bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd, a Gourmet Fesztivál főszervezője.

A Gourmet Fesztivál nem csak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, hiszen az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása az eseményt pártoló MBH Bank szívügye, így remélhetőleg az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt.

A Fesztivál május 24. és 26. között lesz
A Fesztivál május 24. és 26. között lesz

A Gourmet Akadémia színpadán a Flódni című előadás kap helyet, ami Stahl Judit ötlete alapján egy improvizációs színház, és olyan színészek játszanak benne, mint Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző.

További információk és jegyvásárlás a Gourmet Fesztivál oldalán.