Szinte hihetetlen, hogy milyen élelmiszerektől kaphatunk ételmérgezést, ha nem a megfelelő minőségben kerülnek már be a szánkba.
Hal és kagyló
A nem megfelelő hőmérsékleten tárolt halaknál nagy a kockázata annak, hogy hisztamin termelődik bennük, ami méregként hat. A hisztamin nem bomlik le a normál főzési hőmérsékleten, és egyfajta ételmérgezést eredményez, amelyet scombroid-mérgezésnek neveznek.
Pasztörizálatlan tejtermékek
Az élelmiszeripar pasztörizálja a tejtermékeket, beleértve a tejet és a sajtot, hogy a káros mikroorganizmusok (Brucella, Campylobacter, Cryptosporidium, E. coli, Listeria és Salmonella) elpusztuljanak. Ha valaki házi tejet vásárol, nagyon fontos a frissesség és a hidegen tárolás!
Csemegehúsok
Sonka, bacon, szalonna, virsli és társaik. A Listeria-fertőzött csemegehúsok okozta halálesetek 83%-át a csemegepultoknál felszeletelt és csomagolt csemegehús okozza, míg 17%-át az előrecsomagolt termékek. Rémisztő.
Forrás: Healthline
Borítókép forrása: Getty Images