Barion Pixel Vigyázz! Ezek az ételek okozhatnak a legkönnyebben ételmérgezést! – Oldal 2 – Coloré

Vigyázz! Ezek az ételek okozhatnak a legkönnyebben ételmérgezést!

2024. 07. 20.

Szinte hihetetlen, hogy milyen élelmiszerektől kaphatunk ételmérgezést, ha nem a megfelelő minőségben kerülnek már be a szánkba.

Hal és kagyló

A nem megfelelő hőmérsékleten tárolt halaknál nagy a kockázata annak, hogy hisztamin termelődik bennük, ami méregként hat. A hisztamin nem bomlik le a normál főzési hőmérsékleten, és egyfajta ételmérgezést eredményez, amelyet scombroid-mérgezésnek neveznek.

Pasztörizálatlan tejtermékek

Az élelmiszeripar pasztörizálja a tejtermékeket, beleértve a tejet és a sajtot, hogy a káros mikroorganizmusok (Brucella, Campylobacter, Cryptosporidium, E. coli, Listeria és Salmonella) elpusztuljanak. Ha valaki házi tejet vásárol, nagyon fontos a frissesség és a hidegen tárolás!

Csemegehúsok

Sonka, bacon, szalonna, virsli és társaik. A Listeria-fertőzött csemegehúsok okozta halálesetek 83%-át a csemegepultoknál felszeletelt és csomagolt csemegehús okozza, míg 17%-át az előrecsomagolt termékek. Rémisztő.

Forrás: Healthline

Borítókép forrása: Getty Images

/egeszseg/gasztro/etelmergezes-taplalkozas-gasztro/2/