Kőbe nem vésett diétás szabály: este 6 után már semmit nem fogyasztunk. Valójában akár vacsorázhatunk is, de az nem mindegy, hogy mit.
A jó vacsora titka
A testünk megfelelő működtetéséhez még estére is kell fehérje, némi szénhidrát, rostok. A gyümölcsök ugyan remek rostforrások, azonban magas szénhidráttartalmuk miatt mégsem a legjobbak. Ha már gyümölcs, akkor az kerüljön a tányérra párolt formában, hogy a szénhidráttartalom csökkenjen estére.
Az esti étkezés során amúgy is érdemes a bevitt kalóriamennyiségre ügyelni, ezért a gyümölcsök ebből a szempontból sem jók, ugyanis, ha csak magában ezekből fogyasztunk, akkor a vércukorszint gyorsan megemelkedne és erre reakcióként az inzulin is.
Nem arról van szó, hogy a gyümölcs egyáltalán nem lehet a vacsora része, de ne csak az legyen. Vagyis okosan kell kombinálni, hogy a fehérje és némi szénhidrát mellé jól jön a rost, a vitaminok. A jó vacsora abban áll, hogy minden tápanyagból tartalmaz egy keveset.