Ezek az italok nemcsak finomak, de az otthonod is karácsonyi hangulatúvá varázsolják. Alkohollal pedig megbolondíthatók ízlés szerint.
A karácsony egyik legvarázslatosabb része az otthon melege, ahol finom illatok, meghitt fények és persze ínycsiklandó italok várnak minket, barátainkat, párunkat. Ilyenkor szeretünk elmélázni, beszélgetni, kiereszteni az év végi gőzt, zenét hallgatni és átadni magunkat az ünnepi hangulatnak.
Az alábbi 5 forró ital recept tökéletes választás, hogy még jobban átélhesd az ünnepi varázst.
Klasszikus forró csokoládé
Nincs karácsony forró csoki nélkül. Ehhez az italhoz szükséged lesz tejre, étcsokoládéra, egy kis vaníliakivonatra és egy csipet fahéjra. De kaphatóak eleve tasakozott forrócsoki porok is. Az étcsokoládét lassú tűzön olvaszd fel a tejben, majd adj hozzá vaníliát és egy csipetnyi fahéjat, hogy igazán ünnepi ízt kapjon. Tejszínhabbal és színes szórócukorral a tetején garantáltan mindenkit leveszel a lábáról vele. Ha pedig extráznád, mehet egy teáskanál rum bele.
Fűszeres almabor
Ez az illatos ital az alma és a téli fűszerek tökéletes elegye. Szükséged lesz almaborra, szegfűszegre, fahéjrúdra, narancskarikákra és egy kis mézre. Lassú tűzön főzd össze az összetevőket, és hagyd, hogy a fűszerek átjárják az almabort. Az eredmény? Egy pohárnyi karácsonyi csoda, ami felmelegít a leghidegebb estéken is.
Mézeskalács latte
Egy igazi különlegesség a kávékedvelők számára! Készíts egy erős eszpresszót, majd keverd össze mézeskalács fűszerkeverékkel, egy kis juharsziruppal és meleg tejjel. A tetejére habosíts tejhabot, majd szórj rá őrölt szerecsendiót. Ez az ital garantáltan karácsonyi hangulatba hoz, és még az édesség utáni vágyadat is csökkentheti.
Fehér csokoládés menta csoda
Ez az ital egyszerre krémes és frissítő. Fehér csokoládét olvassz fel meleg tejben, majd adj hozzá egy kis borsmenta kivonatot. A tetejét díszítsd tejszínhabbal és összetört borsmentás cukorkával. Ez az ital tökéletes választás egy hosszú nap lezárásához és a pároddal közösen feltölt és ellazít.
Karácsonyi puncs
Aki szereti az édes és narancsos ízvilágot, annak mindenképp érdemes egy tál puncsot csinálni az ünnepekre. Ezt az igazán finom forró italt általában rummal készítik, illetve gyümölcsöket és különleges fűszereket is adnak hozzá, hogy minél érdekesebb legyen a végeredmény.
Borítókép forrása: Getty Images