Barion Pixel Verhetetlenek a friss összetevők, ha szépségápolásról van szó – Coloré

Verhetetlenek a friss összetevők, ha szépségápolásról van szó

2021. 03. 31.

A szakértő szerint néha az ehető arcpakolások a leghatékonyabbak.

Ha étkezésről van szó, akkor is a friss gyümölcsök és zöldségek azok, amik a legtöbb vitamint adják a testünknek, és ugyanez igaz a krémek, arcpakolások esetében is. A kézzel készített, friss alapanyagok gyorsan és hatékonyan szívódnak fel a bőrödben, ráadásul, ha nem kerül a friss alapanyagokból készült krémekbe tartósítószer, akkor teljesen natúr, adalékmentes is lehet a kozmetikumod.

A nyers összetevős krémekben, vagy házilag készített pakolásokban az ásványi anyagok és vitaminok aktívak, így nem csak erősebb, de biztonságosabb is a friss összetevős krémek használata, és még a környezetet is kevésbé szennyezik, mert nem kell túl sok mesterséges adalékot előállítani – mondta el a Lush egyik szakértője. A cég évek óta kísérletezik friss termékekkel, bio gyümölcsök és zöldségek alkalmazásával, és felfedezték, hogy ezek valóban hatásosabbak, mintha csak egy tulajdonságot izolálnának, csak egy dolgot azt vonnának ki és adnának hozzá a kozmetikai termékekhez. A friss növényeknek több jótékony hatása is tud egyszerre érvényesülni.

friss összetevő
Kép forrása: Unsplash

Azok a cégek, amelyek friss összetevőkkel dolgoznak, és egész gyümölcsöket, zöldségeket, és más növényeket használnak, mindig alaposan utánajárnak, hogy mi nem irritálhatja a bőrt, melyik növény nem allergizál, épp ezért a Lush feltalálók olyan finomságokat tesznek krémeikbe, mint a zab, méz, szőlő, citrom, lime, gyömbér, petrezselyem vagy épp áfonya.

Ha házilag készítesz friss összetevős pakolásokat, feltétlen teszteld egy kis bőrfelületen, hogy nem irritálnak-e a gyümölcsök, és tartózkodj az olyan lehetséges allergénektől, mint az eper vagy különböző virágok.

Amellett, hogy nagyon jót tesznek a könnyen beépülő vitaminok a bőrödnek, és remek döntés, hogy tartózkodsz a tartósítószerektől, fontos felhívnunk a figyelmedet arra is, hogy pont a tartósításmentesség miatt rövidebb ideig tudod felhasználni a gyümölcs-zöldség alapú krémeket. Mindig nézd meg, állaga és illata alapján jó-e még a termék!

A feltalálók javasolják, hogy ha magadnak állítasz elő pakolásokat, vagy friss gyümölcsös termékeket vásárolsz, igyekezz etikus forrásokból származó összetevők vagy termékek közül választani, és minimalizáld a hulladék előállítást!

Borítókép forrása: Unsplash
/divat/szepseg/verhetetlenek-a-friss-osszetevok-ha-szepsegapolasrol-van-szo/