Barion Pixel Télen talán még nagyobb ápolásra van szüksége bőrünknek (x) – Coloré

Télen talán még nagyobb ápolásra van szüksége bőrünknek (x)

2022. 11. 08.

Bőrünk az az érzékszervünk, amely leginkább kitett a külső hatásoknak, így az időjárásnak is. Az ősz a legtökéletesebb időszak a regenerálódásra, megújulásra és arcápolásra. Papp Mónika, a Vagheggi olasz fitokozmetikai márka szakmai vezetője nyújt segítséget, hogyan válasszuk ki a számunkra legtökéletesebb bőrápolási rutint.

A hideg időjárás felülírja a napi bőrápolási rutint

Kint egyre hűvösebb van bent pedig fűtött helyen tartózkodunk, ez szárazzá és megviseltté teszi a bőrt. A levegő sokkal szennyezettebb ilyenkor, megnő a levegőben a szmog, a károsanyagok pedig folyamatosan bombázzák a bőrt, ami gyulladáshoz, érzékenységhez vezethet. Kevesebb napfény éri a bőrünket, ami szintén csökkenti a védekezőképességét és vitalitását A hideg miatt pedig kevesebb faggyú is termelődik, ami védtelenebbé teszi a bőrt a külső hatásokkal szemben, a kórokozók könnyebben bejutnak és gyulladást provokálhatnak. A téli időszakban általában stresszesebbek is vagyunk és az időjárás a hormonháztartásunkat is befolyásolja. A fenti hatások miatt gyakori a szürke, fáradt bőrkép, vízhiány, húzódó bőrérzet és fokozott érzékenység is kialakulhat. 

Vagheggi

Három kulcsa van ilyenkor a bőrápolásnak: TISZTÍTÁS-VÉDELEM-REGENERÁLÁS

  • Érdemes lemosó tejet vagy krémet használni, főleg a szárazabb, vízhiányos bőr esetében és nem zselét vagy micellás vizet. A bőrt reggel és este alaposan meg kell tisztítani.
  • Nappalra feltétlenül fontos krémet használni, ha eddig a nyári időszakban egy könnyű állagú inkább zselés textúrájú terméket használtunk, akkor ezt most váltsuk le krémes textúrára mert fokozottabban biztosítja a bőr védelmét a hideg időben is.
  • Az éjszakai termékek, mint a tápláló éjszakai krémek vagy olajok sokat segítenek a regenerálásban, bőrünk különösen hálás lesz az éjszakai táplálásért.
Vagheggi

A leglátványosabb segítséget a savas bőrmegújító kozmetikai kezelések adják, de az otthoni bőrápolási rutinba is be lehet építeni pl. AHA savakat tartalmazó radírok és egyéb bőrápoló termékek használatát. A Primissima termékek segítenek a ráncok, foltok, problémás, zsíros bőröknek egyaránt. Ez az innovatív hatóanyagösszetételű termékcsalád megújítja a bőrképet és újjáépíti a bőrszövetet. 7 féle savat, retinolt és a maracuja díjnyertes hatóanyag kivonatát tartalmazza. Látható eredményt hoznak rövid időn belül.

Vagheggi

Az Emozioni Plus termékek textúrái olyanok, mint egy puha simogatás a téli hidegben. Ha száraz, érzékeny, gyulladásra hajlamos a bőröd akkor az Emozioni Plus termékcsalád azonnali segítséget nyújt. Megerősíti a bőr védekezőképességét, helyreállítja a vízháztartást, csökkenti a gyulladást és az érfalakat is rugalmasabbá teszi.

Vagheggi üzlet/bemutatóterem:

1134 Budapest, Dózsa György út 144-148.

www.vagheggi.hu