Barion Pixel Szépségtrükkök, amiket bloggerek javasolnak, de veszélyesek – Coloré

Szépségtrükkök, amiket bloggerek javasolnak, de veszélyesek

2021. 06. 28.

Ne higgy el mindent, amit a videókban vagy az Instán látsz, mert rossz vége lehet.

A szépségápolással foglalkozó bloggerektől és vloggerektől számos hasznos trükköt tanulhatunk, de jobb résen lenni, és utánajárni, hogy valójában nem veszélyesek-e egyes módszerek vagy termékek, amiket bemutatnak.

Egy internetes fórumon összegyűjtötték a felhasználók, melyek azok a tippek, amiket megfogadtak a beauty guruktól, de aztán csúnya bőrgyulladás vagy más mellékhatás lett a vége.

Otthoni köpölyözés

A köpölyözés tényleg hasznos testen és arcon is, de csak akkor, ha szakember végzi. A magadon kipróbált köpölyözéssel többet ártasz, mint használsz, mert csúnya sérüléseket okozhatsz a bőrön. Véraláfutások alakulhatnak ki, megsérülhetnek a bőr alatti hajszálerek, ettől pedig csúnya visszeres tünetek alakulhatnak ki.

Alkoholos arclemosók

Minden nő, akinek volt már olajos a bőre, megpróbált szabadulni az állandó kifényléstől. Erre a problémára szokták a szépségápolási bloggerek javasolni az alkoholos, szárító lemosókat, mert ezek gyors megoldást nyújtanak. Az ilyen típusú termékek hosszútávú hatása azonban más: durván kiszárítják a bőrt, aminek még intenzívebb faggyútermelés lesz az eredménye.

szépség vlogger
Kép forrása: Freepik

Glitteres highlighter az arc bármelyik részére

A highlighterek gyakran tartalmaznak olyan anyagokat, amitől kiszáradhat, begyulladhat, irritálódhat az arcod, sőt, a pattanásokra is hajlamosabb leszel tőlük. Jobb, ha csak keveset használsz, és csak egy-egy területre. Sose kend a szemedre, szádra vagy akár a füledre, ahogy egyes vlogokban láthatod, mert biztosan nem szeretnél egy durva szemgyulladást az irritáló anyagoktól.

Parfüm a hajra

Láttál már olyan beauty videót, amelyben a főszereplő beparfümözi a tincseit? Ha ezt nem speciálisan hajparfümmel tette, az baj, ugyanis ezek az illatanyagok csúnyán károsíthatják a haj szerkezetét. Törni és száradni fog tőle, akár már egy alkalom után is.

Vazelin vagy kókuszolaj – hidratálásra

Sokan ajánlják a drága krémek helyett a natúr megoldásokat, például a kókuszolajat testápolónak vagy a vazelint arckrémnek, ami a mitesszereket is eltávolítja, ezeket a tippeket azonban nem érdemes megfogadni. Gyakran vált ki allergiás reakciót, ha ételeket kennek magukra krémként az emberek, sőt, a pórusok is eltömődnek az olajtól, a petróleum zselétől, azaz a vazelintől pedig még inkább. Bár tényleg puhítja a bőrt a kókuszolaj és a vazelin is, mégis nagyobb a kár, mint a haszon, hiszen az eltömődött pórusok begyulladhatnak, és ezáltal hosszabb távú problémák is kialakulhatnak.

Borítókép forrása: Freepik