Hódít a smink hűtőszekrény – csak trendi, vagy hasznos is?

A sminkfelszerelés látványa jó érzéssel töltheti el a hölgyeket. Ha nemcsak a boltban szeretjük azokat nézegetni, hanem otthon is van belőlük bőven, azok tárolásának is helyet szükséges biztosítani. Akár a hűtőben, de nem is akármilyenben.

Háztartásunk tele van az életünket és a háztartási munkánkat megkönnyítő, valamint a szórakozásunkat szolgáló elektromos eszközökkel, el sem tudnánk képzelni nélkülük az életünket. Egyes darabokról le tudnánk mondani, ha muszáj lenne, de nem tartozik ezek közé a hűtő. Az ételeink és alapanyagaink tárolásának egy része a hűtőszekrényben történik azok frissen tartása érdekében. De lássunk ezen túl!

Csak néhány kérdést intéznék hozzád, kedves olvasó: gyakran sminkelsz? Hol tartod a sminkfelszerelésed? Létezik egy hűtőberendezés, ami a konyhában lévőnek a kicsinyített mása. Ez pedig nem más, mint a mini sminkhűtő, amelynek szerepe is hasonló, mint nagy testvérének, csak éppen ez bőrápolási termékekre hűtésére szolgál.

Beauty fridge
Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Mini sminkhűtő

Ha elolvassuk a sminktermékek tájékoztatóit, akkor a legtöbb esetében javasolják, hogy kerüljük a túlzottan meleg és napfényes helyen történő tárolást. Egyes szépségipari cikkek esetében pedig kimondottan javasolt a hűvös és sötét hely biztosítása. A hideg ugyanis lehetővé teszi, hogy az összetevők minél tovább megtartsák hatékonyságukat. Erre találtak megoldást egy cuki hűtő formájában.

Az arc- és szemkrémek, a magas C-vitamint tartalmazó termékek, a jade szépséggörgők, ampullák, szérumok, fátyolmaszkok tárolására kimondottan alkalmas, hiszen a tárolásnak ez a módja lehetővé teszi, hogy még hatékonyabban frissítsék a bőrünket.

A bőrápoló hűtőszekrény amellett, hogy a bőrápolási és sminktermékek kényelmes tárolására szolgál és meghosszítja azok élettartamát, még dizájnos megjelenésű is. Akár egy fésülködőasztalon is elhelyezhető kis eszközről van szó. Érdemes körültekintően vásárolni: figyeljünk a sminkhűtő méretére, és jobb megoldást kínálnak azok a darabok, amelyeknek polcai mozgathatók.

Nem minden bőrápolási termék igényel hűtést. A hűvösebb és napfénytől menetes tárolás is megteszi, de ha tovább szeretnénk a krémek, szérumok hatását fokozni, akkor mégis jól jöhet egy ilyen is szerkezet beszerzése. Nem csoda, hogy egyre menőbb a beauty fridge.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Peter Dinklage nem titkolta véleményét az új Disney produkcióval kapcsolatban