Dr. Kriston Renáta: “Szakítunk a ránctalanság mítoszával”

2021. 03. 11.

A 2021-es trendek már nem csak arról szólnak, hogy ránctalanok legyünk, hanem a külső-belső szépség és az egészség összefonódó egyensúlyáról.

anti aging

Míg régen mindenki a bőr örök fiatalságát megtartó csodaszert kereste, manapság már egyre többen tudják, hogy a szép bőr titka nem más, mint az egyénre szabott és az életkornak megfelelő terápiákba. Nem működik mindenkinek ugyanaz és ugyanúgy, ezért fontos, hogy szakember állítsa össze a bőrápolási kezeléseidet, rutinjaidat, ezt pedig az életkorod változásával rendszeresen vizsgáltasd is felül.

„A korral csak úgy tudjuk igazán hatékonyan felvenni a harcot, ha optimalizáljuk a szervezet sejtszintű folyamatait és fiziológiai állapotát. A bőr egészséges működéséhez kívülről és belülről is tápláló, védő hatóanyagokat kell bevinnünk, hogy optimalizáljuk a bőr egészségét és működését is” – kezdte Dr. Kriston Renáta, a Hattyú Orvos-Esztétikai Klinika vezető orvosa.

A doktornő elmondta, hogy a húszas éveinkben aktívan és gyorsan újulnak meg sejtjeink, ezáltal frissebb az agyunk, fizikailag is topon vagyunk, erősek és pörgősek vagyunk, később pedig az öregedő és károsodó sejtjeink már lassabban regenerálódnak, ez pedig egyenesen vezet a sejtszintű funkcióromláshoz és az egész szervezet működésének zavaraihoz.

anti aging

„Sajnos a bőr és a haj elsőként és látványos módon mutatják az öregedés jeleit. Ezután az idegrendszer, az emésztőrendszer, a hormonális rendszerek, a vérkeringés és a légző rendszer működésében is végbe mehetnek olyan változások, amelyek az egyre romló sejtmegújulásnak tulajdoníthatók. A sejtmegújulást sok tényező befolyásolhatja negatív irányba, például a nem megfelelő alvás, a dohányzás, a stressz, a szennyezett levegő, és az is, ha nem megfelelően étkezünk. Ezektől mind idő előtt tud öregedni a bőr, ráadásul az immunrendszert is gyengítik” – mondta a szakember, aki hozzátette, a regeneráció a kulcsa annak, hogy minél tovább védett maradjon a szervezet a káros hatásoktól.

Az esztétikai orvoslás szakembere szerint az egyik leghatékonyabb új trend az infúziós kezelés, ami képes a sejtszintű öregedést lelassítani, visszafordítani, és rengeteg antioxidáns anyagot juttat a szervezetbe. A regeneráló infúziók belülről táplálják a sejteket, így amellett, hogy a korodnak és típusodnak megfelelően ápolod a bőrödet, belsőleg is értékes tápanyagokat juttatsz a testedbe az infúziókkal, a kombinált módszer pedig elképesztően hatékony, az egész szervezetre fiatalító és energizáló hatással van.

Fontos emellett tudnod, hogy már nem divat a totális ránctalanság, a mű kinézet. Az új trend már eltörölte a ránctalanság mítoszát, és sokkal inkább a fiatalos, de a kor adta kereteken belüli elérhető megjelenésre fókuszál.

„Az új trend szakít a ránctalanság mítoszával” – mondta Kriston Renáta doktornő – “Elsősorban azok a kezelések népszerűek napjainkban, amelyek a szervezet természetes biológiai folyamatait aktiválják, úgy, mint az ultrahangos kezelés vagy a vékonyszálas kontúrterápia. A szervezetszintű egészség a külsőre is kihat, ezért elsősorban a belső egyensúly fenntartására törekedj az eredmények érdekében!”

Borítókép forrása: Unsplash