Barion Pixel Az arcbőr hidratálása: tényleg olyan fontos, mint amilyennek a reklámok sugallják? (x) – Coloré

Az arcbőr hidratálása: tényleg olyan fontos, mint amilyennek a reklámok sugallják? (x)

2022. 11. 10.

Ugyan reklámoznak testápolókat is, mégis az arcbőr ápolásának fontosságát emelik ki a leggyakrabban. Rengeteg reklám fut a különböző platformokon, amelyek az arcbőr hidratálására hívják fel a figyelmet. De vajon mi az oka annak, hogy jóval nagyobb figyelmet kap, mint testünk többi része?

Az arcbőr hidratálása és gondozása rendkívül fontos. Ezt természetesen nemcsak a reklámokból tudjuk, hanem abból is, ha figyelünk bőrünk jelzéseire, hiszen lehet száraz, hámló, pattanásos, zsíros, mitesszeres, és a sor hosszan folytatható. Minden tünettel jelez valamit a testünk.

Vagheggi

Miért olyan fontos az arcbőr hidratálása?

Bőrünk rendkívül fontos funkciókat lát el. Azon túl, hogy véd bennünket a külső hatásoktól, számos, a szervezetünkben zajló folyamatról jelzést ad. Különösen igaz ez az arcbőrünkre, ahol amellett, hogy jóval több ideg találkozik, mint a test többi részén, a hormonális változások is rögtön láthatóak. Ezek okozhatnak zsíros, pattanásos és kipirosodott arcbőrt, ugyanígy ki is száríthatják azt. Pajzsmirigy-betegség, alacsony ösztrogén-szint vagy kevés folyadékbevitel egyaránt okozhatja az arcbőr kiszáradását.

Ezeken felül arcunk sokkal több környezeti hatásnak ki van téve, mint ruhával takart testrészeink, éppen ezért jobban ,,megérzi” a szelet, a hideget és a meleg okozta izzadást is. Ahogy más szerveinknek, a stressz a bőrünknek sem tesz jót, s például a dohányzás is hozzájárulhat ahhoz, hogy nemkívánatos szárazság jelentkezzen az arcunkon. Ettől sokszor idősebbnek látszik a bőrünk, mint kellene, holott a probléma csupán a szárazságban rejlik, nem a bőr elöregedésében.

Minél hidratáltabb a bőrünk, annál ellenállóbbá válik az idő múlásával szemben, vagyis a ráncok kialakulásának és elmélyülésének idejét jelentősen kitolhatjuk, ha odafigyelünk a hidratálásra. Mindez egyben azt is jelenti, hogy a száraz, sérült felszínű bőr kevésbé áll ellen a külvilág hatásainak.

Vagheggi

Hogyan hidratáljunk?

A száraz bőr ellen nemcsak külsőleg, hanem belsőleg is védekezhetünk. Utóbbi nem meglepő módon a vízfogyasztáson alapszik, amivel nemcsak bőrünk, hanem egész szervezetünk jól jár. A külső védekezésre több lehetőségünk van, hiszen rendkívül sok kozmetikum áll rendelkezésünkre.

A Vagheggi REHYDRA termékcsaládja például ideális, mert nemcsak táplálja a bőrt, hanem arról is gondoskodik, hogy arcbőrünk megtartsa a hidratációját, amitől ismét puha és sima lesz. Különlegessége, hogy nemcsak a bőr külső felületén hatékony, hanem a mélyebb rétegekben is, így képes rá, hogy hosszabb távon is biztosítsa a kellő hidratáltságot.

A REHYDRA termékcsalád kialakításakor a genomikát hívták segítségül a szakemberek, ami a gének működését vizsgálja. Ezzel a technológiai újítással sikerült elérni, hogy a termékek minden bőrtípusnak hasznára legyenek. A széles spektrumú REHYDRA kozmetikumok egyensúlyba hozzák a bőr belső folyamatait, melyek a hidratáció fenntartásáért felelősek, és segítenek helyreállítani a bőr természetes külső védőrétegét. Titkuk a mexikói árnika kivonatában rejlik, ami segít visszaállítani a bőr saját hidratációs képességét az egyedi igényei szerint, éppen ezért bármilyen bőrtípus esetében kiválóan működik.

Vagheggi

A megújult REHYDRA  termékek hiarulonsav-ampullája  „védőhálót” képez a bőr felszínén, miáltal több vizet tud megtartani, mint magától képes lenne rá. Mivel a bőr mélyebb rétegeibe is lejutnak, rugalmasabbá és erősebbé teszik azt. Összetételüknek köszönhetően E- és B5 vitaminnal gazdagítják a kezelt bőrfelületet, támogatva a mikrokeringést és az erek védelmét. A 100 órán át tartó REHYDRA hidratáló arckrém társunk lehet a mindennapok és utazások alkalmával is.

A Vagheggi fontosnak tartja a környezetvédelmet, így a REHYDRA termékek is fenntartható csomagolásban kerülnek a boltok polcaira: az üvegek újrahasznosíthatóak, ráadásul a rajtuk használt festék is növényi eredetű, és a gyártási folyamat fázisai is megfelelnek a környezetvédelmi és Fair Trade irányelveknek.

Az arcbőr hidratálására számos lehetőségünk van, és érdemes élni velük, ugyanis ezzel nagyon sokat tehetünk azért, hogy késleltessük a rettegett ráncok megjelenését.

Vagheggi üzlet/bemutatóterem:

1134 Budapest, Dózsa György út 144-148.

www.vagheggi.hu