Barion Pixel Az igazi anti-aging csodaszer! – Egylépéses megoldás az öregedés lassításáért – Coloré

Az igazi anti-aging csodaszer! – Egylépéses megoldás az öregedés lassításáért

2024. 05. 25.

Hatalmas figyelem irányul az anti-aging termékekre. A tudatos bőrápolás egyik elengedhetetlen és kulcsfontosságú lépése a fényvédelem. Évszaktól függetlenül érdemes óvnunk bőrünket. Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat és néhány hasznos tippet a fényvédőkről, hogy könnyebb legyen a választás.

Huszas éveink végétől az anti-aging termékek kutatása szinte a mindennapjaink részre.

Az év 365 napján érdemes fényvédőt használnunk, ugyanis igaz, hogy rossz időben kevesebb a barnulást okozó UVB, de a legalább annyira káros UVA télen-nyáron jelen van. Fontos emellett, hogy a bőröregedés folyamatait az UVA jelentősen felgyorsíthatja, így tényleg nem érdemes kockáztatni és kihagyni arcápolási rutinunkból a fényvédőt.

anti-aging fényvédő
Kép forrása: Getty Images

Melyik fényvédőt válasszam?

Ma már számtalan fényvédő közül választhatunk: ezek bőrtípusnak és bőrproblémának megfelelően kínálnak megoldást és a termékek széles köre érhető el a drogériák polcain, azonban a bőség gyakran zavarral is jár.

Legyen szó érzékeny, pattanásos, pigmentfoltos vagy akár vízhiányos és száraz bőrről, a szűrő használatával mindenki megtalálhatja a számára legtökéletesebb terméket. Emellett akár konkrét hatóanyagokra és extra jellemzőkre is rá tudnak keresni a vásárlók, ezáltal megkönnyítve a választást.

– emelte ki Fürjes Ádám a Rossmann webshop vezetője.

Skincare. Beauty Concept. Young Pretty Woman Applying Sun Cream And Touch Own Face. Female In Hat Smear Sunscreen Lotion On Skin. Skin Protection And Dermatology.
kép forrása: Getty Images

SPF, UVA-PF, PPD – Segítünk mi, mit jelent!

Az SPF (Sun Protection Factor) jelölést világszerte használják és elsősorban az UVB sugarakkal szembeni védelmet jelöli. Ezzel szemben az UVA elleni védelem esetében több különböző jelöléssel is találkozhatunk: ilyenek többek között az UVA, az UVA-PF, a PPD vagy a Broad Spectrum (széles spektrumú).

A különböző jelölések mellett érdemes azzal is tisztában lennünk, hogy léteznek kémiai (másnéven organikus) és fizikai (inorganikus vagy ásványi néven ismert) fényvédők is. Mindkét csoport esetében beszélhetünk előnyökről és hátrányokról is: a fizikai fényvédők javarészt jobban beválnak az érzékeny bőrűeknek, azonban gyakran vastag, fehér réteget hagynak a bőrön. Ezzel szemben a kémiai fényvédők egyáltalán nem hagynak nyomot maguk után és könnyedebb a textúrájuk is, így a zsíros és/vagy kombinált bőrűek számára szuper választás lehet, azonban gyakrabban okozhatnak érzékenységi reakciót a bőrön.

Mature Woman Applying Sunscreen On Face
kép forrása: Getty Images

Mikor, mennyit és mivel kombinálva?

Van néhány ki nem mondott szabály amire jó, ha figyelünk fényvédő használatkor. Az egyik ilyen például a mennyiség, amire egyszerű a válasz: minél több, annál jobb. Emellett mindig a bőrápolásunk utolsó lépéseként alkalmazzuk, a sminkelés előtt és legalább egyszer a nap folyamán kenjük újra, akkor is, ha kizárólag az irodában tartózkodunk. Meglepő lehet, de még akkor is javasolt fényvédőzni, ha ki sem mozdulunk a lakásból, ugyanis a káros UV sugarak egy része az ablaküvegen is átszűrődik. Bizonyos szérumok még fokozni is képesek a fényvédő hatását: ilyen az antioxidáns és a C-vitaminos szérum, így őket mindenképp javasolt beiktatni a reggeli arcápolási rutinunkba.

/divat/szepseg/anti-aging-csodaszer/