Amit soha, de soha ne tegyél az arcbőröddel!

Manapság rengeteg kozmetikus és bőrgyógyász ad tanácsokat, hogyan és milyen termékekkel ápoljuk a bőrünket.

Borítókép forrása: pexels

Főleg, amikor egy bizonyos idő után egyre láthatóbbak lesznek az öregedés első jelei. Ám, a drága kozmetikumok, arckezelések és egészséges életmód mellett olyan aprónak tűnő dolgok is sokat számítanak a fiatalságunk szempontjából, amire soha nem is gondolnánk.

Ez elsősorban a 20-as éveinkre igaz, amikor még ránctalan, üde és feszes a bőrünk és pontosan emiatt felelőtlenebbek is vagyunk az ápolását illetően. Azonban, ha jót akarunk magunknak és sokáig szeretnénk megőrizni a fiatalságunkat, akkor a következő tanácsot kötelező megfogadni:

Az arctisztítás fontosságával minden nő tisztában van. Pontosabban reggel és este érdemes nagy gondot fordítani rá. Ugyanakkor egy átmulatott éjszaka után sokan hajlamosak megfeledkezni róla és képesek egyből az ágyba esni, méghozzá teljes sminkben.

Ennek az egyetlen rossz döntésnek minden alkalommal nagy ára van, hiszen éveket tudunk öregíteni magunkon. Többek között azzal, hogy a sminkre ragadt szennyeződések a bőr mélyebb rétegeibe jutnak, ami eltömíti a pórusokat, gyulladást és pattanásokat okoz, ráadásul az ilyen sminkben töltött éjszakák után a feszességéből is veszít az arcunk bőre.

Első lépésként egy arctejjel távolítsuk el a sminket, amit kövessen a tonizálás. A rózsavizes tonikok nyugtató és pórusösszehozó hatásúak, de ha problémásabb a bőrünk, akkor használhatunk szalicilsavasat is. Utolsó lépésként pedig hidratáljunk egy bőrtípusunknak megfelelő krémmel.

De, ami a legfontosabb: mindig minden körülmények között MOSSUK LE a sminkünket!

Forrás: Huffpost

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Jason Derulo máris szakított – Ez lehetett oka