Barion Pixel A szépség elixírje? A citromos víz fogyasztásának előnyei – Coloré

A szépség elixírje? A citromos víz fogyasztásának előnyei

2022. 02. 11.

Sokan úgy ismerik a citromos vizet, mint anyagcsere gyorsító, fogyókúrás italt, de vajon mit tud még a limonádé alapja?

Tudományos vizsgálatok ugyan nem támasztják alá, ennek ellenére sok legenda kering a citromos vízről, amelyeknek egy részét tényleg megtapasztalhatjuk, ha rendszeresen fogyasztjuk.

Citromos víz
Forrás: Unsplash

Nagyon jó hidratáló

Mivel nagyrészt vizet tartalmaz, ez biztosan megkérdőjelezhetetlen. A megfelelő folyadékpótlás pedig létfontosságú, hogy egészségesek maradjunk.

Antioxidáns forrás

A citrusfélékben, például a citromban, sok a C-vitamin, amely elsődleges antioxidáns, így segít megvédeni a sejteket a káros szabadgyököktől. A C-vitamin gyulladáscsökkentő, erősíti az immunrendszert, de kell a csontoknak is, az íny és bőr egészségéhez, csökkenti a betegségek kockázatát.

Megelőzi a hízást

Kutatások kimutatták, hogy a citromban található polifenolok jelentősen csökkentik a súlygyarapodást és ellensúlyozzák a vércukorszintre és a javuló inzulinrezisztenciára gyakorolt ​​negatív hatásokat is, amelyek a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának két fő tényezője.

Fiatalít

A citromban található C-vitamin segíthet csökkenteni a bőr ráncosodását, az öregedés okozta bőr szárazságot és a napsugárzás okozta károsodásokat.

Emésztést támogató

Vannak, akik napi reggeli hashajtóként citromos vizet isznak a székrekedés megelőzésére. Ha ébredéskor meleg citromos vizet iszunk, az valóban segíthet megmozgatni az emésztőrendszert.

Friss leheletet ad

Elkerülhetjük a rossz leheletet, ha étkezés után és reggel iszunk egy pohár citromos vizet. Úgy gondolják, hogy a citrom serkenti a nyálképződést, a víz pedig segít megelőzni a szájszárazságot, ami baktériumok által okozott rossz lehelethez vezethet.

Forrás: healthline.com