3 egyszerű tipp, hogyan legyen szép nyakad

2021. 01. 24.

Bár az arcbőrünk ápolása kapja a legnagyobb figyelmet, a nyakunk területe még ennél is többet érdemelne…

pexels valeria boltneva 724659
Borítókép: pexels

Ugyanis ezen a területen látszódnak meg elsőként az öregedés első jelei, amelyről hajlamosak vagyunk megfeledkezni. A nyak bőre finomabb és vékonyabb, így célzott ápolást igényel annak érdekében, hogy később se legyen vele gondunk.

A bőr öregedése általában 25 éves kor körül indul el, amikor a kollagéntermelés évente 1–1,5 százalékkal kezd csökkenni (a menopauza idején ez az idő felgyorsul), ennek következtében – ahogy mindenhol – a nyak is folyamatosan veszít a rugalmasságából, a feszességéből, a textúrája pedig sokkal egységtelenebb lesz. A következő szépségápolási tippekkel azonban sokat tehetünk a védelme érdekében:

Krémezd!

Arcbőrünk mellett a nyak rendszeres hidratálása is fontos. Lehetőleg használjunk A-vitamint tartalmazó készítményt, amely serkenti a kollagéntermelést, a benne található antioxidánsok pedig lassítják a már meglevő kollagének lebomlását. Ezáltal a nyakunk bőre sima és puha marad.

Masszázs

A nyak minél fiatalosabb megtartása a hidratálás mellett külön masszázst is igényel. Amióta egyre többen dolgozunk otthonról, szánjunk naponta pár percet a nyakunk öregedési folyamatainak lassítására, méghozzá néhány egyszerű mozdulattal. Egy gazdagabb állagú krémmel lentről felfelé, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk át a területet, amit ismételjünk meg többször is.

Hámlasztás

A gyümölcssavat óvatosan használjuk, hiszen a 40%-os készítményeket mindössze csak pár percig lehet a bőrön hagyni, ugyanakkor csodát tesz a nyak szépségével, hiszen eltávolítja az elhalt hámsejteket és segíti az újak termelését.

Forrás: British Vogue