Telt ajkakat szeretnél? Íme 5 sminktrükk

2021. 01. 18.

A telt ajkakért nem kell feltétlenül plasztikai sebészhez rohanni, elég, ha csak pár apró trükköt vezetsz be a mindennapi sminkrutinodba.

A telt ajkakért nem kell feltétlenül plasztikai sebészhez rohanni, elég, ha csak pár apró trükköt vezetsz be a mindennapi sminkrutinodba.

Teltebb volumen ajakdúsítókkal

Ma már számtalan plumper, azaz ajakdúsító termék kapható a piacon, amelyek közül válogathatunk. Ezek a termékek gyömbért, mentát, csilit vagy ginkgo bilobát tartalmaznak.

Kiemelő és korrektor

Nem csak maguk az ajkak, de a száj környéke is fontos, ha teltebbnek tűnő szájat szeretnénk. Az felső ajkak szív alakú részén és fölötte használjunk highlightert, amit egy szivaccsal nyomkodjunk finoman az ajkunkra. Az alsó ajkak alá használjunk sötétebb korrektort és szépen dolgozzuk el, ettől a száj alsó része optikailag nagyobb lesz.

lips 1690875 640
Forrás: Pixabay

Profi szájkontúr

A nagyobb ajkakért használjunk kontúrceruzát, amivel a külső széleket húzzuk ki. Ügyeljünk a színválasztásra, használjunk a szánk színével megegyezőt!

Matt rúzs

Használjunk a szájkontúr színével harmonizáló rúzst. A matt szín segít, hogy nagyobbnak tűnjenek az ajkaink, a sötét rúzs pedig igézővé varázsolja a szánkat.

Szájfény

Ha nem szeretjük a rúzst, használjunk csillogó szájfényt, itt azonban minél világosabbat válasszunk, hogy teltebbnek tűnjenek az ajkaink!