Barion Pixel Melyek a leggyakoribb hibák, amiket egy szempilla stylist elkövethet? (X) – Coloré

Melyek a leggyakoribb hibák, amiket egy szempilla stylist elkövethet? (X)

2024. 03. 09.

A szálas műszempilla-hosszabbítás egy manapság igen népszerű szépészeti szolgáltatás, ennélfogva egyre nagyobb az igény a profi szakemberekre is. Pilla stylist azonban nem lehet valaki úgy, hogy csak gondol egyet és elhatározza, hogy ő holnaptól ezzel akar foglalkozni.

Minimum el kell végezni hozzá egy tanfolyamot, de itt csak az alapokat tanítják, a rutin pedig majd gyakorlással alakul ki. Illetve ha valaki igazán jó akar lenni ebben a szakmában, az rendszeresen részt vesz továbbképzéseken is, hiszen folyamatosan jelennek meg új termékek, technikák, amikkel érdemes képben lenni, hiszen csak így lehet magas színvonalú szolgáltatást nyújtani és minőségi szempilla hosszabbítást végezni.

Ezért nézzünk meg most pár példát, hogy mik azok a hibák, amiket sok stylist elkövet, hogy tudd, mit érdemes mindenképp elkerülnöd.

1. Nem megfelelő előkészítés és tisztítás

A szempilla-hosszabbítás csak akkor lesz tartós, ha kellő gondot fordítasz a szem környékének tisztítására az előkészítés során. Erre természetesen megvannak a speciális kozmetikumok, tehát ne egy sima drogériás micellás vízzel vagy arclemosóval kezdj neki a műveletnek.

Nagyon fontos, hogy a pillákról minden szennyeződést, porszemet eltávolíts, valamint zsírtalanítsd a bőrt a szemhéjakon, ezzel ugyanis elősegíted azt, hogy a ragasztó minél jobban megtapadjon. Erre sosem szabad sajnálni az időt!

2. Rossz méretű műszempillák kiválasztása

A szálas pillahosszabbításban az az egyik legjobb dolog, hogy teljesen egyedi legyezőket készíthetsz, melyek igazodnak a vendég szemformájához, előnyösen kiemelik a tekintetet, és passzolnak a viselője stílusához.

Ám mindez csak akkor valósul meg, ha a megfelelő méretű szálakból állítod össze a pillasorokat. Illetve arra is ügyelni kell, hogy például a belső szemzugban rövidebbek a pillák, mint középen és a külső sarkoknál.

Hogyha erre nem figyelsz, a végeredmény nagyon természetellenes hatású lesz, valamint az a vendég sem lesz boldog, aki visszafogott pillákat kért, de te helyette D-ívű, kifejezetten feltűnő szálakat applikáltál fel neki.

3. Nem megfelelő illesztés és pozicionálás

A tartós pillasor egyik alappillére a precíz felragasztás, hiszen ha a szálak nem illeszkednek eléggé a természetes pillákhoz, akkor könnyen leesnek, még akkor is, ha a vendég vigyáz rá.

Persze rá lehet fogni, hogy biztosan nem volt elég körültekintő az utóápolás során, de egy etikus szolgáltató ilyet nem mond, hanem elismeri, ha ő hibázott. A pillaépítés pedig nem egy ötperces munka, hanem hosszabb folyamat, mely nagy fokú koncentrációt igényel, hiszen csak így lesz tökéletes a végeredmény.

4. Nem tájékoztatod a vendéget az utóápolással kapcsolatos tudnivalókról

Lehet, hogy neked szakmabeliként egyértelmű, hogy a pillák környékén nem szabad olajos sminklemosót használni, mert oldhatja a ragasztót, viszont egy laikusnak, aki ráadásul lehet, hogy először kért szempilla-hosszabbítást, közel sem az.

Ezért mindig türelmesen és pontosan magyarázd el a vendégeknek, hogy mire kell figyelni az utóápolás során.