Így hozd helyre a törött sminktermékeket

2020. 11. 24.

Eltört a kedvenc sminked? Itt a megoldás, hogy ne kelljen újat venni!

Még mindig szomorú vagyok, mert az egyetemen összetörtem kedvenc, limitált kiadású púderemet. Az akkori szobatársam elmondta, hogy van egy „zseniális” trükkje a törött smink helyrehozására – és miután néhány órán át legitim műtétet hajtott végre a púderemen, valóban összeraktuk. Az egyetlen baj, hogy ez már nem volt puha, rózsás-rózsaszín árnyalat – ehelyett egy neon, sokkolóan világos árnyalat. Levontam a tanulságokat: ne légy ügyetlen a kedvenc termékeiddel, és maradj valóban körültekintő!

Összeszedtük a három legbiztosabb praktikát, amellyel mindent meg lehet javítani a porbarnítótól a krémes ajakrúzsig.

smink02

Púderállagot alkohollal

Ez a legkipróbáltabb módszer a törött púder smink javítására. Csak egy kis alkoholra lesz szükséged, egy lapos szemhéjpúder ecsetre és néhány vattadarabra. A következőket kell tenned:

 1. lépés: Vegyünk egy kis dörzsölő alkoholt, és öntsük egy mini spray-palackba. A cél az, hogy a második lépésben egy kicsit megkönnyítsd magad dolgát.
 2. lépés: Enyhén permetezd az alkoholt a termékre, és ujjbegyeiddel óvatosan koppints a porra, amíg sima nem lesz. Ne siettesd itt a dolgokat – szánj rá időt, és haladj előre-hátra a permetezés és az egyengetés között, amíg a por teljesen sima nem lesz.
 3. lépés: Tisztítsd meg a kompakt rész vagy a paletta külső felületét nedves pamut koronggal, majd egy lapos szemhéjpúder ecsettel tedd rendbe az éleit.
 4. lépés: Várj legalább két órát, amíg a por megszárad – minél tovább, annál jobb -, és ugyanolyan jól kell kinéznie, mintha új lenne.

Így csináld alkohol nélkül

Ha egy kicsit habozol, hogy törött sminked alkohollal dörzsölgesd, imádni fogod ezt az egyszerű alternatívát. Ez kiválóan működik minden porformulánál, és mivel folyadék nincs benne, annyiszor kipróbálhatod, amennyiszer csak akarod – nem kell aggódnod a termék végleges károsodása miatt. Fogj meg egy spatulát, egy érmét, egy szemhéjpúder ecsetet, és készülj fel a következő lépésekre:

 1. lépés: A spatula hegyével óvatosan bontsd fel a port, amíg teljesen össze nem törik. Lehet, hogy ez kissé ellentmondásosnak tűnik, de bízz a folyamatban.
 2. lépés: Attól függően, hogy mekkora felületet használsz, fedj le érmét fóliával, nyomd rá a porra, és tartsd ott 10 másodpercig. Lassan engedd el az érmét, és ujja hegyével simítsd át a területet.
 3. lépés: A szemhéjpúder ecsetet mártsd vízbe vagy alkohollal dörzsöld, és óvatosan söpörgess körbe a kompakt felületen, hogy megtisztítsd a széleit. És voila!

Így hozz helyre egy eltört rúzst

Több ajakrúzst törtem el életemben, mint amennyit be akarok ismerni. És mivel az egyébként tökéletesen jó állapotú termék kidobása soha nem szórakoztató, eléggé megszerettem ezt a hacket. Ehhez a trükkhöz csak két dologra van szükség: egy vattacsomóra és egy öngyújtóra. Itt van a gyakorlat:

 1. lépés: Vedd le a törött rúzsdarabot, és tedd félre. Kezdd azzal, hogy pamut törlővel megtisztítod a rúzs alapját (más néven azt, ami a tartóban van) – addig kell simíthatni az alapot és a szegélyt, amíg a lehető legegyenletesebb lesz.
 2. lépés: Óvatosan pöccints fel egy öngyújtót, és tartsa a lángot a rúzs alja alatt két-három másodpercig, amíg kissé megolvad. Tedd le egy sima felületre, jobb oldalával felfelé.
 3. lépés: Fogd meg a törött rúzsdarabot, és két másodpercig melegítsd az öngyújtóval a végét – kissé puhának kell lennie, nem gömbölydednek. Ezután óvatosan simítsd meg pamut törlőkendőddel, amíg késznek tűnik az aljához való ragasztáshoz.
 4. lépés: Gyorsan melegítsd a törött darabot öngyújtóddal további két másodpercig, és azonnal helyezd a tartó aljára. Óvatosan csavard amíg egyenes nem lesz, majd még egyszer utoljára futtasd az öngyújtót az éleken.
 5. lépés: Simítsd ki a széleit a pamut törlővel, és dobd be a rúzst egy órára a hűtőszekrénybe.

Képek forrása: pixabay.com