Barion Pixel Fáradtnak tűnsz, de tehetsz ellene – Coloré

Fáradtnak tűnsz, de tehetsz ellene

2021. 10. 17.

Az életmódunk megmutatkozik az arcunkon is. A stressz, a nem megfelelő életmód szinte kiül a bőrünkre.

Fáradtnak tűnsz…” – ismerősen csenghet Presser Gábor: Nagy utazás című dalának első sorából. Dalra is fakadhatsz, de ha az arcodon látszódnak a fáradtság jelei (fakó bőr, a karikás szem, ráncok) inkább tegyél ellene.

Fáradtság
Kép forrása: Shutterstock

A stressz és a szorongás jelen van az életünkben és mindez megmutatkozik az arcunkon, a bőrünkön és az egészségi állapotunkban is. Az állandó feszültség, az ezzel járó nem kielégítő mennyiségű és minőségű alvás komoly nyomokat hagy maga után. A korai öregedés jelei, a bőr megereszkedése, a ráncok, a karikák, a táskák, a bőrhibák tükrözik lelki és fizikai állapotunkat. Fontos találni olyan megoldást, amellyel a stressz elűzhető és a fáradt, fakó bőrünkért is sokat tehetünk.

Tisztítás

Arcmosással indítasz reggelente és az esti zuhanyzáskor is mindig megmosod az arcodat? Édeskevés! Nem kell vastag sminkréteget viselni ahhoz, hogy az arctisztítás a napi rutinunk részét képezze. A sminken kívül egyéb szennyeződések is megtelepednek a bőrön, amelyet szükséges eltávolítani.

Arctisztítás
Kép forrása: Shutterstock

Hidratálás

Az arc bőrét is hidratálni szoktuk bőrtípusnak megfelelő krémmel. Ha még hatékonyabban szeretnéd életre kelteni az arcodat, akkor használj hialuronsavat. Ez egy olyan természetes molekula, amely a szervezetünkben is termelődik és a rugalmasságért felelős. A hialuronsav megtalálható krémekben, maszkokban, szérumokban is. Erre különösen figyelj, ha kerülni szeretnéd a kimerült megjelenést.

Ha a szemeid is a fáradtságról árulkodnak, akkor ne feledkezz meg a szemeid környékének hidratálásáról sem. Kisimítja a bőrt és üdébb tekintet az eredmény.

C-vitamin

Meghűlés és megfázás, valamint megelőzés céljából az egyik fő vitaminunk a C-vitamin. Sokkal több azonban, mint az immunrendszert megerősítő, még a bőr szépségéért és épségéért is felelős, amely jelen lehet krémekben, de ampullák és szérumok formájában is hozzájuthatsz.

Radírozás

Akár otthon megtalálható alapanyagokból is készíthetsz bőrradírt, de a bolti kiszerelésű termékek is megfelelően tisztítják, hámlasztják, ezáltal pedig frissítik a bőrt. Az eltávolított hámsejteknek köszönhetően élettel telivé válik az arcod.

Bőrradír
Kép forrása: Shutterstock

Retinol

A tiszta A-vitamint jelenti a retinol, amely a bőrünk számára nagyon fontos és a ránctalanítás szuper fegyvere. A kollagéntermelést serkenti, feszesebbé teszi a bőrt, hidratál és még meg is védi azt. Fluid vagy szérum formájában beszerezhető, de mielőtt nekiesnél a bőrödnek nem árt beszélni erről kozmetikussal vagy bőrgyógyásszal.

Ezenkívül hatékony kiegészítője legyen a fentieknek a mozgás, az egészséges táplálkozás, a megfelelő folyadékpótlás és a kiadós alvás, amelyek a fizikai egészségünket és a bőrünket is szolgálják.

Borítókép forrása: Shuterstock