Barion Pixel Ezeknek befellegzett! Szépségtrendek, amik idén már nyugdíjba mennek – Coloré

Ezeknek befellegzett! Szépségtrendek, amik idén már nyugdíjba mennek

2021. 03. 26.

Mondj nemet az idejét múlt irányzatokra!

A változás jót tesz, ezt vallják a szépségipar egyik filozófiájának, épp ezért rendszeresen jelennek meg új trendek, és tűnnek el a radarról már megunt divatok.

Ezek a trendek általában illeszkednek is a világ aktuális helyzetéhez: a Kardashianok legnagyobb virágzása alatt a vastag alapozás, a matt rúzsok és a feltűnő highlightolás és kontúrozás teljesen hétköznapi jelenség volt, az otthon ülés, mackónadrágban netflixezés és sehova sem menés időszakában azonban a sminkelés terén is fordult egy nagyot a világ.

Több mint egy éve nem igazán mozdultunk ki, nem alapozunk, magunknak vágjuk a frufrunkat és unalmunkban körömlakkok színének kevergetésével kísérletezünk, ezt pedig a szépségipar nagyon jól tudja. A beauty guruk háttérbe is küldték a túl erős, extrém látványos sminkeket, és előtérbe hozták a természetes szépséget, a natúrabb sminkeket, illetve azokat a frizurákat, amiket könnyű otthon kordában tartanod.

Bye bye, túlformázott szemöldökök!

Az Instagram szemöldökök ideje lejárt, és egy ideig nem is tervez visszatérni. Felesleges mindenféle formázó termékkel szupermodell lookot varázsolnod a homlokodra, és a tetovált, púderes hatást is hanyagolhatod, a szögletesre szedést pláne. Inkább a saját formáját hangsúlyozd egy kevés porral, fésüld meg, és már kész is. Minél természetesebb a hatása, annál menőbb.

szépségtrend
Kép forrása: Instagram/nikki_makeup

Nem kell a Holdról látni a highlighteredet!

A highlighter továbbra is fontos tartozéka a neszeszerednek, de jobb, ha csak egy óvatos mennyiséget teszel az arccsontod tetejére, az orron való highlighterezést és az egész arc víz szerűen csillogóra festését 2021-ben már mindenképp hanyagold. Csak apró kiegészítő legyen a highlight, ne domináns smink elem, mint néhány évvel ezelőtt.

Cseréld le a cukorka hatású körömlakkokat!

Van elég káosz a világban, nem kell, hogy a manikűröd is össze-vissza színekből álljon. Régebben hatalmas trend volt a minden körmön másik cukorka szín, most már jobb, ha kicsit rendezettebbre veszed a figurát, és inkább egyetlen pasztellt használsz az összesre.

köröm szépségtrend
Kép forrása: Instagram/cxassi

A klasszikus melírt a babylights váltja

A vastagabb melírcsíkok is megpihenhetnek, és amikor legközelebb eljutsz a fodrászhoz, inkább már babylights melírt kérj a hajadba. Természetesebb, könnyebb hosszabb ideig szépen tartani, és a lényege, hogy szinte észrevehetetlen, hogy vannak melírozott szálak a hajadban, szépen, természetesen olvad össze az alap színnel.

Ki kontúroz még manapság?

Nyugodtan a fiók mélyére rejtheted a kontúrpalettát, mert hála a hosszú otthon töltött hónapoknak, és a naturálisabb irányzatok elterjedésének, senki nem várja már el, hogy úgy nézz ki, mint akinek gyémántot lehet vágni az arccsontjával, sosem karikás a szeme, és a fények is mindenhol a helyükön vannak az arcán. Kenj fel helyette egy bronzosítót, dolgozz el az arcodon egy kevés pirosítót, és máris üdébb, szexibb az arcod, túl sok anyag nélkül is.

sminktrend kontúr
Kép forrása: Instagram/adrianabeauty

Borítókép forrása: Pexels

/divat/smink/ezeknek-befellegzett-szepsegtrendek-amik-iden-mar-nyugdijba-mennek/