Barion Pixel A 90-es évek legnépszerűbb sminktrendjei – Coloré

A 90-es évek legnépszerűbb sminktrendjei

2021. 03. 10.

A 90-es évek sokak számára volt emlékezetes évtized, hiszen fénykorát élte a filmipar, a divat és persze a merész sminkek.

Képernyőfotó 2021 03 10 14.08.11
Borítókép forrása: Youtube

A 90-es évek sminkjei minden kétséget kizáróan egyszerre voltak erőteljesek és ikonikusak, köszönhetően olyan sztároknak, mint Victoria Beckham, Naomi Campbell és Drew Barrymore. Míg egyes szépségtrendek a mai napig népszerűek maradtak, addig másoktól még a szőr is feláll a hátunkon.

A következő válogatásban az évtized kedvenc sminktrendjeit gyűjtöttük össze, amelyek nemcsak nosztalgiázásra, hanem inspirációként is nagyszerűen szolgálhatnak.

Bordó rúzs

A matt színektől a fényesig ezt a mély árnyalatot olyanok viselték, mint Gwyneth Paltrow, Gwen Stefani és Reese Witherspoon. A 90-es években nem féltek a sötétebb tónusoktól, amelyet erőteljes arcpírral viseltek a nők.

Pasztell szemhéjpúder

Az erős nüanszok mellett a halvány, pasztell színek – mint az orgona – is nagyon népszerűek voltak. Ezeket egészen a szemöldök vonaláig használták, amelytől nyitottabb lett a tekintet.

https://www.instagram.com/p/CJHdPOWl75E/

Barna ajkak

A cérnavékony szemöldök és a haspóló mellett a barna rúzs is a 90-es évek egyik védjegye volt. Elsősorban a matt, mélyebb barna árnyalatokat viselték a nők. Egyik legnagyobb kedvelője, a szupermodell, Iman volt.

Kihúzott szemek

A 90-es évek egyik kedvenc sminktechnikája kétségkívül a vízvonal kihúzása volt. Ezzel optikailag kicsinyíthetjük a szemeket és egzotikusabb hatást érhetünk el.

Erős szájkontúr

Ki ne emlékezne a vastag, jól látható szájkontúrra, amely gyakran több árnyalattal is elütött a rúzstól. Valamiért akkoriban elképesztően vad hatása volt. Ma már viszont elképzelhetetlen lenne, hogy így formázzuk az ajkakat.

Forrás: Harper’s Bazaar