A 6 legjobb tavaszi sminktrend a sztárok sminkesei szerint

2021. 02. 18.

Valljuk be: a tavalyi év kicsit sem kedvezett a sminktrendeknek…

element5 digital ceWgSMd8rvQ unsplash
Borítókép: Unsplash

Hónapok óta otthon töltjük az időnk nagy részét, méghozzá laza ruhában és smink nélkül. Bár az idei év sem indult túl biztatóan a sminkmesterek és persze mi nők is elkezdtünk vágyni a szép dolgokra. Főleg, ami a külsőnket érinti. A divatos melegítők mellett, a make up-ok terén is történt némi változás, ugyanis 2021-ben minden eddiginél jobban elengedhetjük a fantáziánkat. Az idei sminktrend jelmondata: az egyediség és a merészség.

Nem egy, hanem többféle technika is igen népszerű lesz, amelyek közül összegyűjtöttük azokat, amiket mindenképp érdemes lesz kipróbálni, hiszen a sztárok legkedveltebb sminkesei tanácsolják:

Macskaszemek

A tökéletes tusvonal 2021-ben visszatér! De, ami ennél is jobb hír, hogy bátran húzhatunk vastagabb vonalakat is, hogy kihangsúlyozzunk a szemünket. Aki még kezdőnek számít a tus használatában, az előbb rajzolja meg szemceruzával a kívánt formát és vastagságot.

Drámai tekintet

A barna, a nude és a füstös színek helyett adjunk esélyt a világ összes színének. A sminkesek idei kedvence a királykék és a smaragdzöld, amely minden szemszínt gyönyörűen fog kiemel, valamint igazi tavaszi frissességgel tölti fel viselője arcát.

Bozontos szemöldök

Szerencsére a a 90-es és 2000-es évek csíkszemöldökeinek már jó ideje búcsút intettünk. Idén viszont nemcsak a vastag, hanem a bozontos, szélfútta szemöldökök fognak hódítani, amely egyszerre kelt fiatalos és természetes hatást.

Csillámok

Ki mondta, hogy a csillámos szemhéjpúdereket csak bizonyos alkalmakkor használhatjuk?! Egy finomabb, ezüstös árnyalat nagyszerűen feldobja a szürke hétköznapokat. De, ha egy picit merészebbek lennénk, akkor bátrán válasszunk rózsaszín vagy zöldes árnyalatú csillámos termékeket.

https://www.instagram.com/p/CJCYc8rhfa6/

Geometrikus formák

A tavalyi év visszafogottsága után, 2021-ben engedjük el a fantáziánkat! A hollywoodi sminkek helyett próbáljuk ki a futurisztikus, már-már erős vonalhúzásokat. Egyszerre extrém, minimalista és elegáns.

https://www.instagram.com/p/B_U3ucyouG8/

Forrás: Elle.com