Barion Pixel 3 tipp a természetesen hatalmas szempillákért – Coloré

3 tipp a természetesen hatalmas szempillákért

2021. 06. 10.

Manapság óriási fénykorát élik a műszempillák, holott némi ápolással és megfelelő termékekkel természetesen is csodás pillákat varázsolhatunk.

A szempilla az elmúlt évtizedekben a női szépség szimbólumává vált, hiszen gondoljunk csak a hatalmas pilláikat rebegtető mesefigurákra vagy éppen a mostani trendekre. Néhány éve pedig külön szakma épült fel a szempillák szebbé varázsolásra.

Szempilla
Forrás: unsplash.com

Műszempilla ide vagy oda, a természetesség mindig sokkal megnyerőbb. Ezért mielőtt meggondolatlan döntést hoznánk és a pénztárcánkat is megkímélnénk, próbáljuk ki az alábbi három trükköt, amelyeknek a segítségével természetes anyagokkal segíthetjük a pilláink növekedését, valamint a lehető legjobb formájának elérését.

A szempillák ápolása

A szempillákat a nap végén szakszerűen meg kell tisztítani, akárcsak az arcunkat vagy a testünket. Ilyenkor óvatosan le kell törölgetni a felszínéről a szempillafestéket egy vattakoronggal, végighaladva a szempillasoron. Ehhez használhatunk sminklemosótej vagy micellás vizet is. Ha erről rendszeresen megfeledkezünk és folyamatosan festék marad a pillákon, akkor merevvé és ritkábbá válik.

A megfelelő kiegészítők

Jól jöhet egy szempilla göndörítő, ami segít beállítani a pillák ívét, és szép tekintetet kölcsönöz. Fontos, hogy még a spirál használata – tehát a festék – előtt alkalmazzuk! A spirálok megválasztása viszont mindig kritikus pont. A reklámok hihetetlen végeredményt ígérnek, de ez a legtöbb esetben sosincs így. Ettől függetlenül a sokféle kiegészítő között meg fogjuk találni a mi pilláinkhoz leginkább passzoló sminkterméket, amire érdemes időt szánni. Próbáljunk ki többet, akár a szemünkön, akár a kezünkön, hogy leellenőrizzük a minőségét és a tartósságát.

Tápláló olajak

A növényi olajak csodákra képesek a szempillák esetén is, hiszen az alapanyag minden esetben a szaru. Az egyik ilyen a ricinus olaj, ami elég masszív, ezért éjszakára érdemes felvinni, majd reggel bő, meleg vízzel lemosni. A másik csodaszer az argánolaj, amelyet nemcsak a bőrünk és hajunk ápolására, hanem a pillánk „életre keltéséhez” is alkalmazhatunk. Tegyünk pár cseppet egy fülpálcikára, majd finom mozdulatokkal lefekvés előtt dörzsöljük vele át a szempillákat.

Forrás: elle.com

/divat/smink/3-tipp-a-termeszetesen-hatalmas-szempillakert/