Barion Pixel 3+1 ok, amiért télen is érdemes napszemüveget hordani (x) – Coloré

3+1 ok, amiért télen is érdemes napszemüveget hordani (x)

2022. 12. 09.

Képtelenség lenne elképzelni a nyarat egy márkás szemüveg nélkül. De mi a helyzet a téllel? A legtöbben nem viselik ebben az időszakban a stílusos kiegészítőt, pedig épp olyan szükség van rá, mint nyáron. Íme 3+1 érv, hogy érdemes télen is napszemüveget hordani.

1. Tompítja a ragyogást

Igaz, hogy télire búcsút kell inteni a strandolásnak, azonban ez nem jelenti azt, hogy a világosságnak is. Bár a nappalok rövidebbek, gyakran borús az idő, a fényerő mit sem változik. A Nap is alacsonyabban jár, ami erősebb ragyogást eredményez, mint a nyári hónapokban. Nem is kérdés, hogy a napszemüveg a megoldás!

2. Kiszűri az UV-sugarakat

A Nap káros ultraibolya sugarai télen is ugyanúgy jelen vannak, ilyenkor is komoly kárt tudnak tenni a szemünkben. Fontos, hogy olyan szemüveget válasszunk, aminek a lencséje UV-szűrővel van ellátva, azonban ideje azt is az eszünkbe vésni, hogy télen is érdemes viselni azt. 

Manapság a sima, dioptriás lencsék is elérhetők UV-szűrős változatban, így például egy Emporio Armani női szemüvegkeret nem csak stílusos lesz, hanem biztonságos is.

Telen Is Erdemesn Napszemuveget Hordani Eoptika Colore.hu
Forrás: Eoptika.hu

3. Megakadályozza a hóvakságot

A fagyott felületek, a jég és a hó lényegében tükörként verik vissza a fényt, ami rendkívül erős sugárzásnak teszi ki a szemünket. Egy hosszabb havas környezetben töltött program (pl. síelés, túrázás) után előfordulhat hóvakság, ami egy átmeneti állapot ugyan, mégis nagyon kellemetlen. Egy jó minőségű napszemüveg segít megakadályozni, hogy kialakuljon a téli szabadtéri tevékenységeknek ez a furcsa mellékhatása. 

+1. Hozzásegít az élesebb látáshoz

Az olyan márkás termékek, mint például egy Emporio Armani napszemüveg gyártása során ügyelnek a minőségre. A trendi és kényelmes keret, és a napszemüveg lencséje arra lettek tervezve, hogy maximális kényelmet biztosítsanak. Egy ilyen top kategóriás modell (az átlagosnál is jobban) hozzásegít ahhoz, hogy a ragyogó, káprázatos téli tájat is a lehető legélesebben láthassuk.