Ruhadarabok, amik valószínűleg sosem fognak kimenni a divatból

2021. 03. 08.

Ha egy örökre stílusos kapszulagardróbot állítanál össze, ezeknek a daraboknak benne a helye!

kapszulagardrob

Aki igyekszik környezettudatosan öltözni, az egyre kevésbé vásárol szezonok szerint, és jobban odafigyel a gardróbjában sorakozó darabokra. Ha te is közéjük tartozol, akkor először is jár neked a taps, másodszor pedig adunk néhány tippet ahhoz, hogy továbbra is divatos lehess anélkül, hogy túl nagy lenne az ökölógiai lábnyomod, és anélkül, hogy folyton elszórnád a pénzedet újabb és újabb darabokra, amik aztán a szekrény mélyén vagy épp a szemétben végzik, mikor már nem trendik.

Fontos észben tartanod, hogy a stílusosság nem azt jelenti, hogy az aktuális kirakatok szerint öltözködsz kizárólag, hanem azt, hogy tudod-e ízlésesesen párosítani, és ügyesen viselni a darabokat.

A legegyszerűbb trükk, ha csak olyan ruhákat vásárolsz, amelyek időtállóak, és tutira nem mennek ki néhány szezon múlva a divatból.

Most megmutatunk néhány ilyet, ha beszerzel belőlük egyet-egyet, akkor évekig nem is kell árgus szemekkel figyelned, hogy menők-e még, mert tutira azok lesznek, pont, ahogy az elmúlt években is azok voltak.

Fehér ing

Egy elegáns fehér ing vagányan mutat farmerral, de csinos egy szoknyával, sőt, még derékövvel és biciklis nadrággal kombinálva is hordhatod, sőt, akár rövidnacival vagy miniszoknyával. Ezer arca van, és csak attól függ, hogy laza, elegáns, csajos vagy bulizós, hogy mit kapsz fel hozzá, és, hogy betűröd-e.

Egy rövid ujjú kis fekete

A hosszú ujjú kis fekete ruhádat nyáron nehéz hasznosítani, a spagettipántos vagy ujjatlan változat pedig nem mindenkinek áll jól. Legjobb megoldás, ha egy rövid ujjú darabra szavazol, amit szinte bárhova hordhatsz. A hosszát úgy határozd meg, ahogy neked kényelmes, de általában a midi hosszal nem tudsz melléfogni.

Ceruzaszoknya

Már nem csak a business-look, hanem a hétköznapi gardrób fontos része lehet egy ceruzaszoknya. Kiemeli az alakodat, extrán nőies, és évek óta kirobbanthatatlan a divatból. Kombinálhatod inggel, pólóval, toppal, de még akár a kedvenc kötött garbóddal is, mindenhogy csajos és elegáns.

Átlapolós ruha

Vannak azok a napok, mikor semmiben sem érzi magát kényelmesen az ember lánya, minden túl feszes, vagy épp túl bő, kényelmetlen, idegesítő, és nem akar sehogy sem állni. Ezekre a napokra fejleszthették ki valószínűleg nők millióinak kedvencét, a kicsit feszülős, de mégis kicsit lazább átlapolós ruhákat, ami alatt egy kis puffadást is el lehet rejteni, mégis csinos.

Farmerdzseki

Mihez szerezz be egy farmerdzsekit? Tavasszal bármihez, ősszel egy fekete garbóhoz, nyáron az esti szél ellen kis ruhákhoz, télen pedig vagányabbá tenni a szettedet a kabátod alatt. Azaz pont minden évszakban használható egy menő farmerdzseki.

Midi szoknya

Akár állásinterjúra mész, akár bulizni, ha nem tudod, mit vegyél fel, a válasz az évek óta menő midi szoknya. Imádjuk bármilyen felsővel, és bármilyen színben, lapossal vagy magassarkúval, minden alakon jól mutat.

Borítókép forrása: Unsplash