Barion Pixel Nem csak az S-eseké a világ: csodaszép és sikeres plus size modellek – Coloré

Nem csak az S-eseké a világ: csodaszép és sikeres plus size modellek

2021. 03. 24.

A plus size nők nagyon jót tettek a divatvilágnak azzal, hogy megérkeztek, és színesebbé tették az összképet.

A női szépségideál évről évre változik, viszont a divatszakmában hosszú időn át ugyanaz a testalkat volt a domináns. Szinte kizárólag 170 centinél magasabb, XS-es, maximum S-es méretű, szupervékony nők vonultak kifutókon, és a reklámokban sem igazán láthatott a közönség kerekebb idomokat. Még a kétezres évek elején sem volt elképzelhető, hogy egyszer a legnagyobb divatmárkák is teltebb modellekkel hirdetnek majd, pedig csak néhány évet kellett válni, és a plus size csajok üstökösként robbantak be a divatvilágba. 

Mi is a plus size filozófia?

Szó sincs arról, hogy a plus size nagykövetei vészesen elhízott, kifejezetten dundi nők lennének, csupán kerekebb idomokkal rendelkeznek, mint a klasszikusan modellalkatú társaik. Nem aránytalanul kövérek, a súlyfelesleg esztétikusan oszlik el testükön.

Céljuk, hogy rajtuk keresztül meglássa a világ, nem csak a kis méretek lehetnek szépek, a nagyobb méretű csajokon épp ugyanolyan jól állnak a ruhák, ugyanúgy lehet valaki gyönyörű egy kis felesleggel, és mindig az önbizalomban van a siker kulcsa. A plus size hölgyek arra bátorítanak mindenkit, hogy szeressék magukat, ne akarjanak másnak tűnni, mint amilyenek valójában, és ne essenek abba a hibába, hogy sanyargatják a testüket. Tévhit, hogy direkt rosszul étkeznek a teltebb modellek, ők is egészségesen táplálkoznak, edzenek is, csak épp nem diétáznak, és nem a szálkásítás a céljuk. Ők is maximálisan elfogadják a sportos vagy a vékony, kifutói testalkatot, azt kérik a világtól, az ő alkatukat tekintsék ugyanúgy természetesnek és szépnek.

A modellek az USA-ban 12-14-es ruhamérettől, Európában 42-44-es ruhamérettől kezdve kerülhetnek a plus size kategóriába. Az XS-S méret a klasszikus modell, a kettő közti pedig a hétköznapi alkatot jelenti a szakmában.

A legismertebb, legsikeresebb plus size modellek

Évek óta egyre többen keresik a nagyobb méretű nőket kampányaikhoz, ezáltal pedig egyre több plus size nőt keres a modellszakma. Néhányuk már világszerte ismert szupermodellnek számít, és közkedvelt, prémium márkákat képviselhetnek. Bemutatunk néhány csodaszép plus size nőt!

Sirokai Diána

16 évesen kezdett modellkedni Londonban, most pedig már az egyik legkeresettebb nő a plus size szektorban a 25 éves Dia. 1.2 millió követővel rendelkezik Instagramon, és olyan szexin hirdet fehérneműket, hogy kapkodnak érte a márkák. Az áttörést a Curvy Kate kerekebb nőknek készült ruhamárkának való modellkedése hozta meg számára. A különleges szépségű lány magabiztosan mutatja meg magát bikiniben, fehérneműben, vagy épp testhezálló szettekben. Már saját merch kollekciója van, és bátran elmeséli világszerte az interjúiban, hogy kiskorában sokat gúnyolták súlya miatt, amitől teljesen padlóra került, majd felállt, megrázta magát, és pont a méreteinek köszönhetően hatalmas karriert futott be.

plus size
Kép forrása: Instagram/sirokaidiana

Ashley Graham

Ashley Graham több mint 12 milliós rajongói tábora évek óta kíváncsi a bombasztikusan szexi plus size modellre, aki azért volt a szakma nagy úttörője, mert ő volt az első XL-es modell, aki a Sports Illustrated címlapjára kerülhetett, sőt, az America’s Next Topmodel című műsorban is mentorkodhatott. A gyönyörű arcú Ashley azért a közönség nagy favoritja, mert remek a humora, folyamatosan testpozitív üzeneteket közvetít, nem győzi eleget hangsúlyozni az önelfogadást, ráadásul nem igazán látni képei között olyanokat, amik manírosak, túlzottan beállítottak lennének, sokkal inkább a természetesség híve.

plus size
Kép forrása: Instagram/ashleygraham

Denise Bidot

A puerto rico-i és kuwaiti származású Denise Bidot rengeteg elutasítást kapott karrierje kezdetén, súlyára hivatkozva. A sok nemleges válasz után sem adta fel álmát, és továbbra is igyekezett betörni a modellvilágba, aztán hamarosan felfigyeltek rá és formás idomaira, modellszerződést kapott, így aztán ismert márkák arca lett. Az önszeretet fontosságát terjeszti, és igyekszik minden nőt arra bátorítani, hogy merjék megmutatni a testüket.

plus size
Kép forrása: Instagram/denisebidot

Emme

Melissa Owens Miller, akit ma már csak simán művésznevén, Emme-ként emlegetnek, 57 éves, teltkarcsú, és egyáltalán nem szégyelli egyiket sem. Ő volt a plus size modell szakma első ismert arca, aki úgy döntött, hogy mivel szülei folyamatosan piszkálták súlyával, beint az egész világnak, és csak azért sem fogy le. Jól tette, hiszen idomai meghozták a sikert: többször is a világ legszebb nőjének szavazták, és folyamatosan vannak felkérései modellként, szépségnagykövetként, műsorvezetőként.

plus size
Kép forrása: Instagram/supermodelemme

Isadee Jansen

Még csak 22 éves a holland Isadee Jansen, és máris sorra nyeri meg a modellpályázatokat, folyamatosan szerepel magazinokban, és imádják kerek formáit a közösségi oldalakon is. A bájos fiatal modellt nők is követik stílusinspirációért, de rengeteg férfi rajongója is akad.

plus size
Kép forrása: Instagram/isadeejansen

Tara Lynn

Jól tette Tara Lynn, hogy nem fogyott le, mert, ha megtette volna, nem biztos, hogy ennyire sikeres lehetett volna a szakmában. A gyönyörű 39 éves nő 20 éves koráig utálta alakját, aztán megbékélt vele, hamarosan pedig meg is szerette, és meg sem állt a kifutókig, majd a Sports Illustrated fotózásokig, sőt, már évek óta oszlopos tagja az IMG modellügynökségnek is.

plus size
Kép forrása: Instagram/taralynn

Hunter McGrady

Ismerősen csenghet Hunter McGrady neve is. A babaarcú plus size szépséget 13 éve jobbnál jobb modellmunkákra szerződtetik le, népszerűsége törtetlen, rendszeres vendége tévéműsoroknak, ahol az önbizalomról, a body positivity mozgalmakról, és saját magunk elfogadásáról nyilatkozik. A csavar a történetében az, hogy Hunter klasszikus modellként, nagyon vékony alakkal kezdte karrierjét, később pedig rájött, hogy jobban érzi magát, ha teltebbek a formái.

plus size
Kép forrása: Instagram/huntermcgrady

Borítókép forrása: Instagram

/divat/oltozkodes/nem-csak-az-s-eseke-a-vilag-csodaszep-es-sikeres-plus-size-modellek/