Filmek, amelyekben a ruháknak fontos jelentése volt

2021. 05. 08.

Néha többet is érdemes belelátni a filmes karakterek ruháiba, mint amennyit elsőre észreveszünk.

Egy filmben felhasznált ruhákra átlagosan 9000 és 20 000 dollár közötti összeget költenek a készítők. Van, hogy dizájner darabokra megy el a büdzsé, de olyan is akad, hogy filléres ruhákat viselnek a színészek, mégis nagyon fontos jelentése van a szetteknek, amelyekben szerepelnek.

Tudtad, hogy egyes alkotásokban hatalmas jelentősége volt annak, hogy mit viseltek eleinte a karakterek, és mit később, vagy épp, hogy mit sugalltak egyes outfitek? Már mutatjuk is, melyek voltak ezek!

Dirty Dancing

Feltűnt, hogy a félénk Babyből, ahogy magabiztos nő válik, úgy változik a ruhája és sminkje is? Mielőtt megismerte Johnnyt, csak visszafogott szettekben láthattuk, majd ahogy halad előre a történet, egyre szexibb és nőiesebb még a ruhája is.

Dirtydancing
Kép forrása: Youtube

Coco before Chanel

A készítők Coco ruhái által is azt szerették volna bemutatni, hogy bár stílusa mindig is kifinomult volt, nagyon szegény volt, és nem engedhetett meg magának semmilyen szép szettet.

Cocobeforechanel
Kép forrása: Youtube

In the Mood for Love

Ahogy halad a történet cselekménye, a készítők egyre inkább megmutatják a főhősnő, Chow érzelmeit a ruháin keresztül. Konkrétan a színekből, anyagokból, fazonokból látni, hogyan érzi magát a nő.

Inthemoodforlove
Kép forrása: Youtube

Gengszterosztag

Emma Stone karaktere nem csak azért viselte az ikonikus vörös ruhát, mert remekül mutatott rajta, hanem mert a legendás Rita Hayworth legismertebb viselete egy ugyanilyen darab volt, és a ’40-es években ő volt a glamour megtestesítője.

Tehát Emma Stone igazából nem csak egy nőt játszott, hanem a Nőt alakította, a ’40-es évek szimbolikus idolját mutatta be.

Gengszterosztag
Kép forrása: Youtube

Elemi ösztön

Sharon Stone alakítására mindenki emlékszik az elemi ösztönben, de azt megfigyelted, hogy bár egy tipikus, klasszikus értelemben vett gyönyörű nő, sosem volt rajta semmilyen feltűnő szín, túl áttetsző anyag, vagy kihívó viselet? Direkt neutrális színeket adtak rá, és például kötött kardigánt, amiről senkinek sem a szexiség jut eszébe. Így kizárólag karakterétől lesz dominánsan, manipulatívan vonzó.

Elemioszton
Kép forrása: Youtube

Te tudsz még ilyen jellegzetes ruha üzeneteket filmekből? Írd me bátran!

Borítókép forrása: Youtube