A magyarok mindenhol ott vannak: hazai dizájnerek a nagyvilágban

2021. 05. 11.

Hogy kerül Lady Gagához egy
magyar tervező fülbevalója és mi köze van Calvin Kleinnek Magyarországhoz?

Tudtad, hogy Lady Gaga, Jena Malone, Lindsay Lohan, Tyra Banksben
és Bella Thorne is mind viselték már az ismert magyar divattervező, Abodi Dóra valamelyik alkotását? Nos, ez nem véletlen, hiszen a magyar dizájnerek egyre híresebbek, többük neve is közkedvelt az Egyesült Államokban.

Nanushka sikereit sem kell különösebben bemutatni: az erdélyi születésű Sándor Szandra például a világ 130 országában árulja kreációit, többek közt kávézóval egybekötött butikja van a New York-i SoHóban. A szintén magyar származású Nyúl Zsuzsanna különleges kerámiáit a neves Bergdorfs luxusáruházban árulják, Kiss Gabriella költeménynek beillő ékszereit pedig az amerikai Bangallban szerezhetik be az érdeklődők.

A szintén magyar származású Judith Leiber dizájner táskáit Hillary Clinton is szívesen viseli, egyes darabok akár milliókba is kerülhetnek.
 

Ha érdekelnek a divatvilág hírei a nagyvilágban, egy új applikáció segítségével bármilyen magyar vonatkozású helyet felfedezhetsz, így a Magyarországról származású világhírű tervezők üzleteit is külföldön. Az alkalmazás neve HuGo. Térkép alapján megtalálható szinte minden hely, ami magyarokhoz köthető, és te magad is megoszthatsz izgalmas helyeket másokkal.

Egyelőre az Amerikai Egyesült Államok területén működik az app, de vélhetően nem kell sokat várni, hogy a világ többi helyén is megmutathassák magukat a magyar vonatkozású helyek.

A HuGo listáján többek közt a Calvin Klein is megtalálható; valószínűleg nem is tudtad róla, hogy zsidó-magyar bevándorlók gyermekeként született Bronxban, így méltán büszkék lehetünk rá is, hiszen magyarok nélkül a világhírű márka sem létezne.

Ez nem csak egy online térkép, hanem egy közösségi alkalmazás is, melyre a felhasználók folyamatosan tölthetik fel az általuk felfedezett, ide illő helyeket. Divat-, gasztro- és kultúra vonalon is érdekes felfedezéseket tehetsz, ha kipróbálod, szerencsére nem kell az USA-ban tartózkodnod a használatához, otthonról is böngészheted.

Borítókép forrása: HuGo