Barion Pixel Hogyan legyen mindig gyönyörű és egészséges a hajkoronád? (X) – Coloré

Hogyan legyen mindig gyönyörű és egészséges a hajkoronád? (X)

2024. 02. 18.

Az egészséges és szép hajkorona magabiztossággal és önbizalommal ruházza fel viselőjét, és ez nem csupán a nőkre, hanem a férfiakra is igaz. A bőrünk és a fogaink mellett az egyik legfontosabb külső jegyünk a hajunk. Egy új frizura szinte új lendületet ad az életünknek, amikor kijövünk a fodrásztól, mintha kicseréltek volna minket, pedig csak a hajviseletünk változott meg.

Ahhoz, hogy mindig egészséges és mutatós is maradjon, nekünk is gondoskodnunk kell róla. Nem hanyagolhatjuk el a hajunkat, de sajnos előfordulhatnak olyan megbetegedések a szervezetünkben, amelyek az állapotának romlásához vezethetnek.

Ilyenkor még nagyobb szükség van a megfelelő ápolásra, a Patikatt.hu hajápolási kínálata ehhez nyújt hatékony segítséget. A haj állagának megóvásában az étrend mellett a stressz kerülése, illetve a sportolás, az elegendő mozgás is fontos szerepet játszik.

Hajápolás kíméletesen

A környezeti ártalmak is károsíthatják a hajunk szerkezetét, mint például az elektroszmog, a szmog vagy a napsugárzás is. A rendszeres és kíméletes ápolás hozzájárulhat az egészséges hajkorona megőrzéséhez. Ehhez az is kell, hogy jól válasszuk meg a hajápoló termékeket, amihez mindig a fejbőrünk állapotát vegyük alapul.

A fejbőr állapota a faggyúmirigyek által termelt faggyú mennyiségétől függ. Lehet száraz vagy zsíros is, kérjük bőrgyógyász vagy fodrász segítségét, ha nem tudjuk eldönteni. A korpás haj kellemetlen lehet, de nem mindig korpáról van szó. Előfordulhat, hogy csupán a fejbőr szárazsága okoz hámlást. Ilyenkor hidratálásra és olajozásra is szükség lehet.

Milyen gyakran mossunk hajat?

Ez az a kérdés, amiről lehet vitatkozni. Általánosságban elmondható, hogy minél kevesebbszer mosunk hajat, annál jobban kíméljük. A heti egyszeri hajmosás elegendő is lenne, de ez a mai társadalmunkban nem igazán kivitelezhető. Ha kell, sűrűbben mossuk meg a hajunkat, de néha az is elég lehet, ha sima vízzel átöblítjük, ettől kicsit felfrissül.

Mire figyeljünk hajmosás közben?

A gyenge masszírozás jót tesz a hajhagymáknak, elősegíti a hajnövekedést, serkenti a vérkeringést. Ezt ne a körmünkkel, hanem ujjbeggyel végezzük, a masszázs által könnyebben távoznak a méreganyagok is.

A törölközővel sose dörzsöljük a hajat, csak gyengéden szívassuk fel vele a nedvességet. A gyors szárítás se tesz jót neki, nem jól tűri a forróságot. Vizesen ritka fogú fésűvel bontsuk ki a tincseket, szárazon puha kefével fésülködjünk.

A hajvasaló, a hajsütővas, de még a hajszárító túlzott használata is erősen károsíthatja a haj szerkezetét. Bánjunk ezekkel óvatosan, használjunk hővédő termékeket hajformázás közben. A túlzásba vitt és az elhanyagolt hajápolás is ugyanolyan káros lehet ránk nézve, és az is fontos, hogy a haj külső és belső forrásból is megkapja a szükséges tápanyagokat. A rendszeres hajápolás tehát elengedhetetlen, de a lényeg a mértékletességben rejlik. Ha odafigyelünk néhány apróságnak tűnő dologra, máris sokat tettünk hajunk egészségéért.