Barion Pixel Fested a hajad? Ezekre figyelj! – Coloré

Fested a hajad? Ezekre figyelj!

2020. 11. 24.

Szőke, barna vagy vörös haj – itt elolvashatod, hogyan lehet a legélénkebb hajszín tartós, illetve milyen hibákat kerülj el, ha fested a hajad

Minőségi termékek kispórolása

A színnel kezelt haj – legyen az színezett szürke, platinaszőke, vagy csak néhány napcsókolt melír – törékenyebb, mint a kezeletlen haj. Már csak ezért nagyobb ápolást igényel. „Fizethetsz rengeteg pénzt, mikor a fodrász a legjobb termékekkel dolgozik a hajadon, de abban a percben, amikor otthoni hajápolásra kerül sor, mindez mehet a csatornába szó szerint és átvitt értelemben is” – mondja Kali Ferrara, vezető hajszobrász New Yorkból. Javasolja, hogy hidratálóbb és táplálóbb sampont használj, ami nem tartalmaz szulfátokat, és jó ha van egy mindennapos balzsam, amely szintén ápolja a hajad – A heti hidratáló maszk szintén elengedhetetlen, mondja Ferrara.

haj02

Nem használsz hamvasító sampont

Azok a mély ibolyaszínű samponok, amelyeket szőke tincsekre találtak ki, nem csak egyszeri használatra szolgálnak. „Nyáron nem tarthatjuk őket a szalonban a polcokon! Minden kliensnek eladom őket, függetlenül attól, hogy szőkék-e, imádják a napot, és utálják az ezzel járó réz színű árnyalatokat a hajukon. „Ezek a samponok lila (hűvös) pigmentet tartalmaznak, amely kiküszöböli a hajad által felvett meleg árnyalatokat.” Azt javasolja, hogy hetente egyszer használd őket, hogy a színek élénkek maradjanak. De vigyázz, ennél gyakrabban nincs szükség rájuk, mivel kiszáríthatják a haját, és kékes-ibolya tónust adhatnak a frizurádnak – figyelmeztet Lauren Hack.

Rossz színnel takarod az ősz hajszálakat

Lehet, hogy van értelme elpalástolni a kilátszó fehér és szürke szálakat egy sötétebb árnyalattal, de a hajszakértők szerint ez hatalmas hiba. „Ez a szín annyira kirívó és eltérő lehet, hogy idősebbnek és boszorkányszerűnek tűnhetsz vele.” – magyarázza Ferrara. „Másrészt sok nő, akik  60–100 százalékban őszülnek, úgy találják, hogy a kevésbé feltűnő a jelenség, ha világosabb színnel próbálják eltakarni. Noha ez alapvetően igaz, a nők gyakran sötét szőkének tűnnek, nulla átmenettel. ” Egy jó fodrász a bőröd tónusának és mélységének megfelelő árnyalatot kever majd neked, ami kiemel és kontrasztot is ad.”

Melír, mint a 90-es években

A melírozott haj vaskos csíkjai remekül álltak Britney Spears-nek az ő idejében, de a szakértők szerint ez most már nagyon ódivatú. „Míg a melírozott frizurák 20 évvel ezelőtt előtérbe kerültek, a modern trendek a természetesebb, napsütéses megjelenést preferálják, amelyet balayage vagy kisebb highlight-ok révén lehet elérni” – magyarázza Ferrara. Annak érdekében, hogy ne tűnt retronak, azt javasolja, hogy válassz egy természetesebb megjelenésű változatot, mivel ezek a technikák naturálisabbnak tűnnek és kevesebb karbantartást igényelnek. Ha évek óta (vagy évtizedek óta) ugyanazt a fodrászművészt látogatod, lehet hogy ideje frissíteni.

Nem véded a hajad nyáron

Ahogy a melegebb időjárás megköveteli a bőröd védelmét és ápolását, ugyanez vonatkozik a hajszálaidra is. Napozás nélkül mennél a napra? „Ugyanolyan fontos megvédeni a színnel kezelt tincseket a napsütésben, a klórban vagy akár a sós vízben” – figyelmeztet Hack. „Így a hajszíned nem halványul és a hajad sem lesz száraz.” Készítsd elő a hajad, mielőtt úszol, és utána gondoskodj is róla megfelelő hajápolókkal. „Ha klór- vagy ásványi forrásoknak van kitéve, nedvesítsd meg a hajad, mielőtt belemész a vízbe, alkalmazz balzsamot és fontold meg az úszósapkát” – javasolja Christine Thompson, számos hollywood-i sztár hajszobrásza.

Képek forrása: pexels.com